Drømmepåsken i ny båt!

Ekteparet Torp nyter livet på Bryggen, i deres nye Vaagen 42. Bedre start på båtsesongen kunne de ikke fått og de strekker påsken en uke til.

Gunnar sitter på flybridgen og nyter livet i solskinnet da vi kommer forbi på Bryggen i Bergen. ”Malvin” kom til havn i går kveld etter en fantastisk tur fra Møre. Vaagen båter bygges som kjent på Aukra utenfor Molde. Båten ble kjøpt i fjor på båtmessen i Bergen og ble tatt tilbake til verftet  for noen justeringer og forbedringer etter kundens ønske.

Endelig kunne vi hente den, og for en ”innertier” med dette været, smiler Gunnar. Han forteller at de brukte ca 10 timer i kjøretid fra verftet til Bergen. Vi lå rundt 20 knop, og den eneste gangen vi sakket litt ned, var over Stadt. Litt sjø var det, men resten av turen var rene paraden i finværet. Vi har nå en uke til rådighet på hjemreisen, så i morgen blir det kanskje Stavanger og deretter Egersund, før vi er hjemme i Bærum.

Sommerferien skal selvsagt tilbringes i båten, forteller ekteparet. Kursen blir lagt rundt Østlandet og Svenskekysten. Vi har et vennepar som vi går sammen med, de har også kjøpt ny båt fra Vest, en Viknes 1030. Ja, også har vi en nevø som har en Saga, som også blir med på turen, skyter Berit inn.  Her er det tydeligvis en ”båtgjeng” som støtter Norsk båtbygging.

Uansett om man velger norsk eller utenlandsk kan vi alle være enig i at denne påsken har vært strålende flott på sjøen. Vi ser frem til fortsettelsen, og til uken er det Båtmesse i Bergen igjen.