Det nye flaggskipet fra Grandezza i Bergen!

Åkra Bilimport viser stolt frem den Finske nyheten, Grandezza 40 Fly. Førsteinntrykket er en solid, stor, gjennomført, samt praktisk 40 foter.

Helge Vikra, daglig leder hos Åkra, pusser og polerer på båten, mens han smiler stort. Han var den heldige som fikk kjøre båten fra Kopervik til Bergen.  Vi passert 40 knop uten å trimme den,  forteller forhandleren som nettopp har ankommet Båtmessen. Vi brukte 2 timer og 45 minutter og jeg målte drivstofforbruket på 32 knop til 3,2 l pr. nautiske mil.

Norges nyheten er utstyrt med 2x370 Volvo Penta D6 og har en startpris på kr. 3.799.000. Vikra har allerede flere henvendelser fra kunder som ønsker å se nyheten, og forteller om et brukbart salg på Grandezza. Etter det finske verftet la om til ny design, har flere å flere fått øynene opp for merket.

Dette er den første flybridge båten verftet har bygd, og den er basert på skroget til 39 foteren som kom for noen å siden. Flybridgen er virkelig et av ”høydepunktene” i båten, med smarte løsninger.

Ved nærmere omvisning av båten kan vi kort fortelle at den består av
akterdekk med salong, liten panty oppe, salong med senkbart bord som gir ekstra soveplasser. Oversiktlig førerposisjon med to plasser i fartsretning samt skyvedør ut til sidedekk fra førerposisjonen. Dekket rundt på begge sider frem mot baug er bredt, sammenlignet med tilsvarende båter.

Under dekk er en stor pantry og eget toalett med bad, samt to store doble kabiner. En i baug og eiers kabin ligger midtskips. I begge kabinene er det godt med skapplass.
Båtens hjerte er under den store hydraulisk motorromsluken på akterdekket og i motorrommet er det godt med plass til å eventuelt vedlikeholde motorene.

Grandezza 40 Fly, er virkelig en båt man må ta en ekstra kikk på. For mer info om teknisk se Grandezza.fi