Nydelig avslutning!

Båtmessen i Bergen ”Dra til Sjøs” er over og evaluering, samt oppsummering er det som gjenstår. Er vi fornøyd?

Skal vi være ærlig, spør mange når jeg vil vite hvordan messen har vært. Ja klart du må være ærlig, repliserer jeg og får like mange ulike svar som antall personer jeg spør. Noen er alltid optimister, mens ander er mer pessimister.

Uansett har sommerværet trigget flere til å handle. Igjen er det daycruisere og mindre landsted/skjærgårdsjeeper som trekker det lengste strået.  Publikumstallet er sannsynligvis lavere enn før, men for dem som selger betyr ikke det noe og visa versa.

Pronav, som har vært med i alle år, er godt fornøyd. Vi har solgt bra forteller Marianne Gravdal, men hun etterlyser den yngre generasjon, hvor er de? Det er ofte de samme kjente fjesene som går igjen. Hos Wee Caravan har det også gått unna på kajakker og andre vannaktivitets leker, alt de hadde med seg er solgt. Tydeligvis rett prisklasse, samt i tiden med kajakk og standup padling.

På årets messe var flere havner representert med tilbudet sitt til fritidsbåtfolket. I år blir det igjen festivaler, Tall Ship Race, Grunnlovskonvoi og mye mer som skal trekke oss ut i båtene. For ikke å snakke om all den gode maten de kan tilby i gjestehavnene, med kortreist mat og gourmet kokker. Et hyggelig bekjentskap for oss og her bør flere havner stille neste år, om de ønsker å trekke båtfolket til deres gjestehavn.

Kommende dager blir hektisk for båtbransjen, samtidig som de fleste skal ha båtene sine ut og klar, skal det følges opp nye leads og sendes ut tilbud. Har du ikke bestemt deg, kan du risikere å gå sommeren i møte uten ny båt. Så her gjelder det å være førstemann til mølla.