2014-05-04-4238cd559611a824975f95f2f496c62a65d5ec67 West Wind ble bygget som losskøyte til Nils Andersen fra Middelborg ved Årøysund på Nøtterøy i 1889 Foto: Thomas Andersen

Seil med konvoien!

Grunnlovskonvoien starter i Florø 5. juli. (Med værforbehold.)I de ti havnene de kaller festivalhavner vil lokale krefter arrangere en stor fest rundt konvoiens besøk, med kulturinnslag av forskjellige slag. Her ønskes alle båtentusiaster velkommen.

Grunnlovskonvoien 2014 mønstrer historiske fartøyer fra hele kysten til samlet seilas fra Florø mot Oslo i sommer. Flere fartøyer slutter seg til underveis, og når konvoien stevner inn Oslofjorden 17. juli vil besøkende oppleve den største mønstringen av historiske båter som noensinne har besøkt hovedstaden.

Her er liste over Festivalhavnene

De fleste av Norges flytende kulturminner vedlikeholdes og drives av frivillige lag og foreninger, og tusenvis av dugnadstimer legges ned i båtene hvert år. Nå inviterer Forbundet KYSTEN og Norsk Forening for Fartøyvern alle båtentusiastene til å samles om en storslagen feiring av vår maritime historie i anledning grunnlovens 200-års jubileum. Det er havet vi har levd av, og Norges «riksvei 1» er fremdeles skipsleia langs norskekysten.

De vil legge ut program for havnearrangementene etterhvert. Vil du se, høre, ta på og lukte på vår maritime historie har du anledningen i sommer. Info vil kommer på nettsiden som er opprettet i anledningen www.grunnlovskonvoien.no, her vil du også finne båtene du kan være med på.