Ett skrog to båter!

Askeladdens nye designspreke C-Serie lar deg velge mellom 75 Cruiser eller Center Cabin. Valget er ditt, foretrekker du åpen eller lukket båt?

Tar vi skroget først, vises nye linjer fra Askeladden. Et tidsriktig design med mer ”tøffe” og sporty detaljer. Den dype V-bunnen sørger for ekstra myk og stabil gange i sjø. Fartspotensiale er fra 33-47 knop og maks motor- størrels er 300 hk. 

På bygg 1 (75 Cruiser) står en Suzuki DF300APX (300 hk). Motoren har elektronisk start og stopp, samt gir. Dette gjør kjøreopplevelsen enda bedre. Stille og ingen rykk  når motoren settes i gir, man bare glir rolig fremover. Nesten ubemerket kommer man opp i fart på over 30 knop, for så å gi det lille ekstra. Skroget er lekent, samt reagerer fast og fint.

På Center Cabinen står samme motortype og merke, men med 250hk. Her er fartspotensiale 41 knop, som også er bra med tanke på at det er en litt tyngre båt. Det kan nevnes at båten også er testet med mindre motorer, til veldig tilfredsstillende data.

C75 Cruiser

Ser vi over ripen et dette to meget ulike båter. Cruiser er som navnet tilsier en båt man kruser med, og da i fint vær og åpen båt. Ønsker du vind i håret er det bare å ”gasse” på. De som sitter fremst sitter godt skjermet for vind og kan beholde hårstylen sin selv om vi passerer 42 knop. Sitter du derimot helt akter bør du ta en titt i speilet etterpå.

I cockpit er det salong,  og  vendbart førersete samt vendbar rygg i salong for to personer. Smart liten pantryløsning på babordside, ved vindskjermen. En liten lukket forkabin, med toalettløsning og sovemuligheter for to personer.

C75 Center Cabin
Designmessig vil jeg si Cruiseren vinner, men ønsker du en litt mer moderne styrhusbåt, kan Center Cabin bli den du foretrekker. Her har du lukket "hytte", og lik forkabin som i Cruiseren, samt god uteplass på akterdekket. Gjennom en trebladet skyvedør kommer du inn til full pantry bak førerposisjonen og en sittegruppe på babordside. Center Cabin er en moderne allværsbåt, med alt en trenger for en weekend eller ferietur.

Askeladden har helt klart laget to konkurransedyktige båter på dagens fritidsbåt- marked.

Tekniske data:
CE : C
Lengde: 7,45
Bredde: 2,55
Vekt u/motor 1750 kg (Cruiser 1650)
Drivstofftank 230l
Vanntank 40l
Septiktank 40l
Personer 7

Motor
Utenbordsmotor 150-300 hk
Motorstamme Ekstra lang
Fartspotensiale 33-45 knop

Mer info om båtene kan du få hos Askeladden.no