2014-05-26-412c40f624f70c5fa7f01afe3946b8ccf99550bc Klaus Sonstad sammen med generalsekretær Rikke Lind i Redningsselskapet. Begge gleder seg til sankthansfest på TV 2

Klaus tar roret Sankthansaften!

Klaus Sonstad blir programleder når TV 2 og Redningsselskapet inviterer til “Sankthans på brygga – sommerkveld med redningsskøyta”.

Kilde NTBinfo:

23. juni klokken 21:40 blir det sankthansfest fra idylliske Vollen i Asker med kjente norske artister på scenen, spennende gjester og innslag om Redningsselskapets arbeid for å redde liv på sjøen.

- Jeg sa ja til å være programleder fordi jeg liker å lage hyggelige familieprogram som byr på noe bra. Dette programmet skal i tillegg samle støtte til en humanitær organisasjon som alle liker. Da er det lett å selge inn både til seg selv og andre, mener Sonstad.
- Redningsselskapet er en institusjon, noe stødig og urnorsk, legger han til.

Klaus Sonstad ble sist sett – på TV, vel og merke – da han ledet ”Klaus på kanten” i fjor. Der reiste han fra bygd til bygd for å finne ut om det fremde­les er gøy på landet. Nå er han på farten for å bli kjent med Redningsselskapet og møte noen av de som bruker fritiden på å samle inn penger eller hjelper båtfolket som frivillig på en redningsskøyte.

Generalsekretær Rikke Lind i Redningsselskapet oppfordrer alle til å feire sankthans med TV 2 og Redningsselskapet.
- Programmet blir en fantastisk start på sommeren, og vi satser på at programmet blir en årlig tradisjon, sier hun, og krysser fingrene for gode seertall.
- Siden stiftelsen for over 120 år siden har Redningsselskapet stått for en dugnad mellom engasjerte enkeltmennesker, næringsliv og myndigheter. Vi håper programmet motiverer enda flere til å støtte arbeidet vårt for å redde liv på sjøen året rundt, sier Lind.

I fjor mistet 34 mennesker livet i fritidsbåtulykker. Totalt druknet 119 mennesker på sjøen, i vann eller elver.
- Det er dessverre alt for mange som mister livet på sjøen. Derfor vil vi styrke både beredskapen og det forebyggende arbeidet for bedre sjøsikkerhet, konkluderer generalsekretæren.