Utrolig kjøreopplevelse!

Ja, den er dyr. Ja, den ser ikke best ut, men dette er en arbeidshest på sjøen. Vi har hatt gleden av å kjøre Arronet 24 5 CX fra Bergen til Florø.

Jeg var med Smart Marine i Bergen til båtmesse i Florø.  I en arbeidsbåt som absolutt er et ”verktøy” som bør friste dem som arbeider langs kysten.  Arronet er Svensk produsert kvalitet, og båten overrasker på mange positive måter.

Første jeg legger merke til er retningsstabiliteten. Steinar Alvøen, hos Smart Marine satt rimelig avslappet ut mot Fedje og det naturlige spørsmålet kom; Har du autopilot? Nei, det har jeg ikke, den er utrolig stabil forteller han, noe jeg selv fikk erfare da jeg overtok rattet.

Neste moment er setene, 2 stk med demping i fartsretning, og det var en kjekk opplevelse. Egentlig burde alle båter hatt demping i setene. Vi styrte gjennom alt av bølger, sittende godt plassert i sete. Det eneste du trengte var å holde deg litt fast. Trafikken av ”monster båter” til Mongstad, gav oss litt bølger fra alle kanter, så vi fikk en følelse av hvordan båten går i sjøen.

Dette er som tidligere nevnt, en arbeidsbåt. Den er uisolert i skroget som gir mer støy enn i en isolert båt, men ikke plagsomt. Farten med 250 hk, Evinrudes påhengsmotor er ca 40 knop. Båten har passasje  gjennom styrhuset, en dør akter og en ved baug. To seter med demping og regulerings tilpasning av rygg og høyde, selv vekt regulerer du for rett demping i sete. Her er også sitteplass på langs bak begge setene i fartsretning.

Arronet leverer båter fra 18 – 35 fot og du kan lese mer om båtene på Arronet sin Web side. Med relativt høy prislapp er ikke dette en båt man handler som førstegangskjøper, dette er en båt for dem som vet hva de skal ha. Og min opplevelse er at den går som et tog på sjøen – på skinner.