Første Viksund produsert hos UAB Skorgenes!

Mange var spente og lurte på hva som ville skje med Viksund da Roar Strømsnes fra Skorgenes Boats overtok. Nå viser de at produktet lever i beste velgående.

Båtsans er invitert ut på Askøy utenfor Bergen, for å se den første helproduserte Viksund 395, fra Litauen. Harry Heggholmen som har vært med i Viksund systemet siden 2008, smiler bredt over produktet. Her ligger mange forbedringer, blant annet er skroget støpt i sandwich og har Divinycel matter.  Heggholmen forteller at dette medfører at båten er mye mer støydempende og lettere.

Andre forbedringer som er gjort i følge Heggholmen, er at de har flyttet maskinene lengre frem i båten, og nå er det aksel, som gjelder. Ved denne endringen flyter båten mye bedre og den er ikke baktung lengre.  -På tidligere modeller lå motoren lengre akter og båten lå mye tyngre i sjøen.

-Vi har hevet dørken litt, forteller han videre. Effekten blir luftigere sidekabiner på styrbord og babord side (samt motorrom), hvor det også er satt inn større sidevinduer i skroget, som bidrar til mer lys og luft. Båten inneholder som tidligere to toalett og et dusjrom.

Båtsans møtte eieren som var på befaring av båten. Han var strålende fornøyd og skal overta båten Pinsehelgen. Litt montering av targabøyle, puter og annet skal på plass før ferden går til Steinkjer som er hjemmehavn.

Med dette viser Askøy Båtsenter at de i alle høyest grad arbeider med Viksund, i tillegg til Skorgenes. Viksund 395 fremstår i dag som et solid produkt, og jeg tør påstå at produktet er hevet når det gjelder finish og trearbeid. Skorgenes verftet har tatt oppgaven på alvor og fører flaggskipet til Viksund videre.

Les mer om Askøy Båtsenter på deres hjemmeside her.