2014-06-10-3d1b095f6730aafacccac77b5cf640eae7fbc0f1 Populære allværsbåten Minor, blir nå Sargo

Minor Offshore er nå Sargo!

Det nylanserte merke Sargo har 50 års erfaring innen båtbransjen. Den internasjonale lanseringen tok plass i Nagu gjestehavn, i Åbolands skjærgård.

Det er Finske Sarin og Sarins Båter som står bak det nye navnet. På grunn av et økende volum ønsker de å legge bak seg båtmerkenavnet Minor, og gi et navn de mener klinger bedre internasjonalt.

Det nye båtmerkenavnet Sargo ble lansert i Finlands flotte skjærgård på båtmessen, Finnboat Floating Show.
Familiebedriften Sarins Båtar, er internasjonalt kjent for sine moderne og populære allværsbåter. Minor har vært med siden 1960 tallet og etter navnelanseringen forventer verftet å fortsette sin betydelige eksport vekst, forteller de i en pressemelding.

Det nye varemerket skal fremdeles være sterkt forankret i verftets lange tradisjon.
-Sargo forener vår historie med fremtiden. Det nye varemerket binder sammen de solide kunnskapene vi har bygget opp gjennom flere tiår, samt våre sterke visjoner om fremtidens miljørettede båtliv. Vi er overbevist om at det finnes en internasjonal etterspørsel på vårt tenkesett, konstaterer verftets pensjonerte gründer Edy Sarin i Nagu.

Det nye navnet Sargo har flere enn en betydning. Først kan det ses som en kombinasjon av familienavnets tre første bokstaver, SARin, og det engelske verbet to GO. Den andre litt mer maritime forklaringen er tilknyttet fiskearten Diplous Sargus. Den livlige Sargo fisken fra Middelhavet, øst Atlanteren og vestindiske hav, trives så vel ved grunt som dypt vann.

Gjennom tidene har kjernen i vår virksomhet vært en Finsk allværsbåt, for krevende og aktive mennesker, så vel yrkes- og fritidsskippere. En sporty og sikker båt, som er stabil og har førsteklasses sjøegenskaper, samt gir valuta for pengene. Med hjelp av vårt nye merke Sargo, har vi enda bedre forutsetninger for å lykkes på det globale markedet, sier Thomas Sarin, direktøren for Sarins Båter Oy Ab og eldste sønn av gründeren Edy Sarin.

Til dagsdato har verftet produsert opp mot 2000 båter. Av den årlige produksjonen går hele 86% til eksport. Det globale markedet deres består av 15 land og den årlige omsetningen var i 2013 på ca 8 millioner euro. Det nye merke skal produseres fra størrelsen 25-36 fot.

For mer info kan man besøke verftets webside.