Følg Bergen – Shetland race 2014!

I dag starter den 28. Regattaen fra Marsteinen Fyr som ligger ytterst i Korsfjorden i Austevoll kommune, kl.13:00. Førtifire båter deltar på årets race, og du kan følge race live.

Formann i Shetland Race komité – Andre Farstad, forteller i dag til NRK Hordaland at det er båter fra 30-48 fot, og at det konkurreres i 4 klasser. De største i en klasse og så trappes det nedover, men alle seiler med et handicap, så det vil bli en sammenlagt seier tilslutt.  I følge værmeldingen kalkulerer formannen med at de vil bruke ca 25-30 timer på racet over til Shetland og Lerwick.

I Lerwick blir det premieutdelinger og festivitas, før de returnerer til Bergen søndag. Mandag kveld forventes målgang ved Marsteinen fyr og sammenlagt vinner kåres.

Morsomt for alle som er interessert i racet, men ikke kan være med selv, er å følg hele race live. Telenor Maritime radio sponser årets tracking. Dermed kan du følge alle båtene og se nøyaktig posisjon og hvor båtene ligger til enhver tid, nett som i Volvo Ocean Race.

Vi ønsker alle en god tur og håper på god bør..

Følg racet live under linken her

Link til Bergen - Shetland's nettside her