2014-06-27-d705af6b04cf3120ca0e8fcd21c515bb5152d40b Kanskje bør også Norsk bransje tenke på dette?

Ny båtpris lanseres i Sverige!

Båtmessen i Gøteborg skal sammen med den Svenske Marineguiden lansere en ny konkurranse om å bli årets seilbåt, basert på vurderinger fra svenske seilere.

En jury skal bedømme seilbåter i kategoriene Ytelse, Familie og Storbåt/luksus. Ved tøffe testseilinger skal båtene vurderes, for så å lanseres 3.juli, i samarbeid med Stena Macht Cup. Den beste båten i kategorien tar tittelen, men det er topphemmelig frem til Båtmessen 2015, da de kåres og æres.

Grunnen til det nye initiativet om en ny pris, er at Nordiske båter ofte ikke kommer med i de store Europeiske konkurransene. Oppfatningen fra Svensk bransje er at de beste seilbåtene som presenteres ikke er med, og dette ønsker de å endre på. En forskjell som de også ønsker å markere kontra Europa, er at det i den Svenske juryen sitter det både menn og kvinner.

Kl. 13:00 den 3.juli skal de nominerte båtene lanseres i Båtmessens monter på idylliske Marstrand. Det er ordføreren Curt Gelin, Dick Jexby, Maringuiden og Bengt Wallin fra Båtmessen, som står for presentasjonen.

Deretter kan du finne de kvalifiserte på www.batmassen.se