2014-07-08-3d7587fb42413a33f093d81701e1ecb3a3e5dd88 Illbilde: Statsminister Erna Solberg kommer til Tysnesfest. Tysnesfest får flere og flere besøkende for hvert år, festivalen som er for alle...

Statsministeren til Tysnesfest!

Årets festivalhøydepunkt er Tysnesfest og bryggene er lagt ut, klar til innrykk fra båtfolket. Festivalledelsen melder om mer kapasitet enn noen gang, men uansett er det lurt å være tidlig ute.

Festivalen starter onsdag 9 juli, med ”ship-in kino” og utover uken er det et fullspekket program.  Statsminister Erna Solberg, kommer også på besøk, lørdag den 12.juli, hun skal være gjest i frokostshowet ”God Morgon Tysnesfest”.

Festen/festivalen foregår i Tysnes kommune, en øygruppe litt sør for Bergen. Her er ca 2700 fastboende. Hovedscenen for festivalen ligger på Våge, som også er en populær gjestehavn for fritidsbåtfolket. På kaien ligger Mandelhuset- restaurant og pub, en populær møteplass.

Festivalledelsen er en kreativ gjeng som virkelig har fått sving på Tysnesfest.  Anders Dalland, som ikke kan sitte i ro i følge han selv, er en av primus motor bak festivalen (Se BT TV portrett). Han har absolutt gitt Tysnes ny gnist sammen med sambygdingene. For når festivalen skal gjennomføres er det ikke få som må jobbe dugnad. Redningsselskapet mobliserer også sine mannskaper for denne helgen, og vi regner med at Elias tar seg en tur også.

Årets festival forventer 25.000 besøkende og Tysnesfest er blitt merkevare i hele landet. Noe som gjenspeiler artistlisten:

Postgirobygget
Status Quo
Morten Harket
Leningrad Cowboys
Anita Skorgan
Karpe Diem
Timbuktu
Ylvis
SiLyA & The Rapscallions
Razika
Gabrielle
Hekla Stålstrenga
Oslo Ess
Kjetil Bjørnstad
Henning Kvitnes
Aurora Aksnes
Good Time Charlie
Admiral P
Tiebreaker
Big Men Blues Band
Vidar Johnsen
Ausekarane