Historiske Mosterhamn!

Bømlo er Sunnhordaland sin siste skanse mot storhavet og en av gjestehavnene i kommunen du må besøke i år, er Mosterhamn. Moster Amfi er klar for en ny musikalsk tidsreise.

Brylkrem, skinnjakker og strutteskjørt, tøffe karer og fine jenter. Alt dette og mer til blir det når musikalen ”West Side Story” skal spilles i Moster Amfi fra 6. -17. August.

Båtsans har besøkt Mosterhamn som ligger sør på øya Moster i sommer og vi har sett litt på hva havnen har å by på. Foruten utrolig vakker natur og flotte turstier, er her historiske bygninger tilbake til 995. Snorre forteller at Olav Tryggvason gjorde strandhogg på –moster, etter ferden over Nordsjøen fra England, for å bli konge i Norge. Her feiret han messe og grunnla kirken.

Bømlo Teater har et rikt kulturprogram i 2014, og årets største satsning er ”West Side Story” som skal spilles i Mosteramfi, den flotte utescenen. Dette kan anbefales om du vil ha en spesiell musikalopplevelse.

Bømlo er også kjent som ”Steinrike”, og med det menes stein. En steinart som finnes i Mosterhamn er marmor. Om du spaserer via Moster Amfi, evt. 10 min. langs østsiden av Notlandsvågen mot den gamle utskipingskaien kommer du til tunnelinngangen i Kjødleren.

Selve gjestehavnen i Mosterhamn er ikke spesielt godt tilrettelagt, men også her har det skjedd noen forbedringer. En ny flytebrygge med strøm er lagt ut, med litt varierende plass (alt etter størrelse på båtene som ligger der). Ellers er det mulig å legge til ved flere brygger, og gjestende båter kan legge seg ved kommunekaien i den venstre viken eller ved Havnekafeen lenger inne.

Ellers er det kjent som et unikt område for fisking, bading eller dykking. Flotte turer og ved korset på Vetahaugen har du utsikt i de fleste retninger. Korset ble i 1924 avduket av Kong Håkon 7.

Les mer om havnen hos Båtsans/havner