Hey ho, let´s go Bergen!

Verdens vakreste seilskuter ble tatt imot av fritidsbåter på byfjorden i dag, og spesielt vår egen Statsraad Lehmkuhl.

Programmet for Tall Ship Race i Bergen er fullspekket av godbiter. Vågen er fylt opp av 70 båter, og byen er kjempestolt av å få være vertskap, fortalte ordfører Trude Dreveland i dag. Vi skal gjøre alt vi kan for at de vil komme tilbake til oss, og når værgudene er med kan det ikke bli annet enn en stor folkefest.

Fritidsbåtene som også ønsker å legge til i Bergen havn, må derfor bli fotturister fra gjestehavnene i Solheimsviken, frem til mandag 28.juli. Men det er en ok løsning og man kan spasere inn til byen eller ta bybanen.

Litt av det man kan oppleve når verdens vakreste seilskuter samles er, skipsdåp, sjanti, markedsplass og mannskapsparade. Grunnlovsfeiring, syngende kadetter fra mastene og maritim landsby for store og små. Live tatovering, seilparade, bestillingsverk med Enslaved & Ole Hamre og et spektakulært fyrverkeri. Gratis underholdning og rock & roll fra morgen til kveld.

Tall Ship Race 2014
Om deltakende båter:
Antall båter er 78

Antall nasjonaliteter som representerer flåten: 15
Norsk, Tysk, Belgia, England, Litauen, Polen, Sverige, Frankrike, Danmark, Spania, Portugal, Latvia, Estonia, Nederland og Russland

Antall båter i de ulike klassene:
A – 24
B – 25
C – 18
D – 11
Antall båter i racet fra 1 etappe Harlingen – Fredrikstad var 64 og etappe 2 fra Bergen til Esbjerg er det 63.

Ønsker du detaljert informasjon om de ulike skipene kan du besøke linken her.