2014-08-01-c5b6b8bf27febd351502ea5fce743b8a34793dce Bilde Risør Trebåtfestival: Risør II 100 år

Må til Risør!

Er man en båtentusiast favnes vår maritime arv og kystkultur, og for å få årets ”dose”, besøker mange sørlandsbyen og festivalen som har dette på programmet.

I år skal de lage stas på Risør II som er 100 år, og temaet for Trebåtfestivalen i Risør er;  «Trebåter i Redningsselskapets tjeneste». De har mange spennende historier å fortelle om redningsskøytene og deres innsats. De fleste redningsskøyter ble bygd i Risør og favner de største konstruktørene. Alle de redningsskøytene som overlevde krigen eksisterer fortsatt og de blir en viktig del av Risør Trebåtfestival 2014, ifølge festivalledelsen.

Nytt av året er at festivalen varer fra torsdag til lørdag. Mange har lang reise hjem og ønsker å dra tidlig søndag. Dette ønsker festivalen å tilrettelegge bedre for både deltakere, næringsliv og publikum, slik at alle skal få en fullverdig opplevelse av festivalen..

Årets program er variert og spennende med blant annet Speedtest av verdens raskeste trebåt. Båtsans er på plass og vil gi dere bilder fra festivalen.