2014-08-06-c67bae62fc3daa05b79443ee6e93e56f1d01648a Ill bilde: Pass på! Flere lurt til å ta en prøve som viser seg å ikke være gyldig, nå anmelder Sjøfartsdirektoratet er Bergensfirma

Anmelder ikke godkjent testsenter!

Sjøfartsdirektoratet har valgt å anmelde et firma i Bergen etter avdekking av det som kan virke som uregelmessigheter knyttet til båtførerprøven.

Kilde Sjøfartsdirektoratet:

Saken, som også er omtalt i en rekke medier, knytter seg til et firma som etter det Sjøfartsdirektoratet har fått kjennskap til har fortsatt å gjennomføre båtførerprøve etter at de har mistet godkjenningen til dette.

Godkjenning som testsenter for gjennomføring av båtførerprøven tildeles av firmaet Norsk Test AS på vegne av Sjøfartsdirektoratet. Firmaet som nå anmeldes ser også ut til å ha utstedt det de kaller midlertidig båtførerbevis – en ordning som ikke eksisterer. Sjøfartsdirektoratet har nå valgt å anmelde forholdet.

- Vi ser alvorlig på de opplysningene som er kommet frem i denne saken, og har derfor valgt å anmelde forholdet slik at politiet får ta en vurdering av det som er avdekket. Vi har hatt en god dialog med Norsk Test AS i denne saken og håper anmeldelsen kan bringe klarhet i hva som har skjedd, sier sjøfartsdirektør Olav Akselsen i Sjøfartsdirektoratet.

Sjøfartsdirektoratet gikk i går ut med en oppfordring til folk om å forsikre seg om at de bruker testsenter som er godkjent av Norsk Test AS når de skal ta båtførerprøven – da det kun er godkjente testsenter som har lov til å gjennomføre båtførerprøven. Eventuelle prøver gjennomført hos andre vil ikke gi mulighet for utstedelse av gyldig båtførerbevis.

- Det er veldig synd at folk her er blitt lurt til å ta en prøve som viser seg å ikke være gyldig – noe som også kan ha medført at de har ført fritidsbåt uten gyldig bevis, sier kommunikasjonsdirektør Dag Inge Aarhus i Sjøfartsdirektoratet

Her kan du lese presiseringen rundt godkjente testsentre for båtførerprøve som ble lagt ut av Sjøfartsdirektoratet mandag 4.august. På denne siden finner du informasjon om båtførerprøven hos Norsk Test AS.