2014-08-11-3d6f82279ffb9011b1f74679de14d6bc7eb1a1c6 Noen av nyhetene fra Lowrance, fra venstre, Elite-7 CHIRP og en praktisk med sekk til Elite-3x All season

Minst èn nyhet hver måned!

Navico, har eierselskapet til både Lowrance, Simrad Yachting og B&G, har som mål å introdusere minst èn nyhet hver måned, og det klarer de med klar margin.

Pronav forteller i dagens pressemelding at når de ikke introduserer nye produkter, så klarer de likevel å fornye produktene ved hjelp av programvare slik at de får helt nye funksjoner.

Fra Lowrance er det kommet 3 nye modeller denne sommeren, Elite-7 CHIRP, Elite-5 CHIRP og Elite-3x. 

Lowrance Elite-3x – første 3,5-tommers fargeekkolodd til sort/hvitt pris
Elite-3x er det første fargeekkoloddet på markedet til samme pris som dagens rimeligste sort/hvitt ekkolodd. Elite-3x har et 3,5-tommers LED display og bredbåndsekkolodd, og leveres komplett med hurtigbrakett og skimmer type hekksvinger for 83 og 200Khz frekvenser.  Veil pris kr. 980 eks.mva.

Elite-3x All Season pakken er beregnet på året-rundt fiske inkludert isfiske, og skal passe perfekt for utleiebåter. Pakken inneholder Elite-3x ekkolodd med bæreveske, 7-amp batteri og lader, hekksvinger med sugekopp, isfiskesvinger samt 2 oppbevaringsbokser for fiskekroker, agn mm. Veil. pris kr. 2.320 eks.mva.

Lowrance Elite-7 CHIRP og Elite-5 CHIRP

Elite CHIRP er basert på eksisterende Elite HDI serie. Alle Elite- seriene er enkeltstående produkter, ikke nettverksprodukter. Man kan velge rene kartplottere, kombinerte enheter med ekkolodd og ned-skanning funksjon eller kun ekkolodd med ned-skanning.

Med CHIRP funksjon har den ordinære ekkoloddfunksjonen blir betydelig forbedret. Et ordinært ekkolodd har faste sendepulser mens med CHIRP kan man innenfor samme sendepuls sveipe over et bredt spekter av frekvenser, og dermed oppnå betydelig bedre skilleevne.

Elite-7 CHIRP og Elite-5 CHIRP leveres som kombi eller som ekkolodd. Disse er noe dyrere enn HDI serien, som fortsatt blir å finne i butikkene en stund fremover.

I tillegg til nye produkter så har nettverksmodellene HDS Gen2 og HDS Touch seriene fått ny programvar, V3.0,  som blant annet innebærer følgende nye funksjoner:
- Auto-ruting ved bruk av Navionics Platinum+, Nav+ og NavUpdate kartbrikker. Man kan dermed automatisk få laget den korteste og sikreste ruten fra A til B, med utgangspunkt i tilgjengelig kartdata og fartøy innstillinger.

- Easy-ruting ved bruk av C-MAP MAX-N+ kart, nye kart tilgjengelig fra Juli 2014. De som allerede har kjøpt MAX-N kart vil få anledning til å oppdatere kartene gratis 1 gang innen 31.des. 2014. Easy-ruting er det samme som Auto-ruting, man får opp den korteste og sikreste ruten fra A til B med utgangspunkt i tilgjengelig kartdata, men i tillegg vil ruten vises i fargene grønn, gul og rød farge for å indikere hva som er sikkert, potensielt ufarlig og potensielt farlig

- Man kan nå også vise Navionics og C-MAP kart samtidig i hvert sitt skjermbilde, hvilket kan være en fordel med tanke på at disse to kartleverandørene har hver sine kvaliteter.

Mer info kan hentes hos Pronav