Smakebiter fra Cannes!

Tidligere kjent som ”Festival de la Plaisance de Cannes”, har de på årets båtmesse forenklet og endret navnet til ”Cannes Yachting Festival”.

På Vieux havnen viser flere av verdens dyktigste verft sine nyheter for året. På årests messe er det spesielt Mythos 122 fra Riva som kommer til å få mye oppmerksomhet. Yachten er den største og første som er laget i aluminium, fra verftet.

Båtmessen annonserer at den største yachten er fra Benetti, ”Ocean Paradise” er hele 55m meter. Ifølge markedsundersøkelser er det en økende etterspørsel for yachter på over 25 meter. På årets messe finner du alt fra 5 – 55 meter.

Solcellebåten Shipman 59 fra Seaway Yachts, nye Beneteau Oceanis 60, Hardtop båten Otam 58 og den ultimate ”gutte/jente båten” Fraucher´s 747 Mirage.

På motsatt side av Croisette, på den nyrenoverte havnen Pierre Canto, kan besøkende  se og eventuelt kjøpe bruktbåter. Her er 50 bruktbåter/yachter. Blant annet er yachten ”Let It Be” (Heesen Yachts) fra Burgess og Inmocean (Fitzroy Yacht) fra Denison.
 
Cannes Yachting Festival, arrangeres hvert år på den flotte havnen i Cannes, som har gjennomgått et ansiktsløft. Arrangørene forventer ca 50 000 besøkende.

I tillegg til charter båter, bruktbåter og verdenspremierer fra berømte verft, kan gjestene glede seg over nye områder for daycruisere, leker, ribber og man kan handle i den nye utstyrs ”byen”.

Tidspunktet for messen er 9-14 september. For å se alle nyhetene, besøk nettsiden Cannes Yachting Festival.