2014-08-28-014cc5092d18fd638f5ab56e788efb08d81dcfd4 Foto RS, Blid Investor Christen Sveaas ønsket å hylle gründer Bendt R. Rasmussen gjennom å gi en skøyte til Redningsselskapet

Generøs gave fra Christen Sveaas!

Generalsekretær Rikke Lind i Redningsselskapet var meget takknemlig over donasjonen på 6 millioner kroner til ny redningsskøyte som stasjoneres i Kristiansand fra Christen Sveaas og Viking Supply ships.

Ntbinfo:
Dette ble gjort i forbindelse med 40-årsjubileet til selskapet. RS 155 fikk navnet Bendt R. Rasmussen, oppkalt etter Viking Supply ships grunnlegger. Det ble en fantastisk dag i Ny Hellesund, da intetanende inviterte gjester fikk oppleve realistisk brannslukningsøvelse på sjøen.  De visste heller ikke noe om at Viking Supply Ships har gitt penger til en ny redningsskøyte som i dag ble høytidelig døpt av Bärbel R. Rasmussen, enken etter grunnleggeren av selskapet

Livsviktig gave
President i Redningsselskapet, Nicolai Jarlsby var tilstede under den høytidelige dåpen og er svært takknemlig for den generøse gaven.

- Vi i Redningsselskapet er helt avhengig av støtten vi får fra Viking Supply Ships og andre samfunnsstøtter som ser verdien av en god beredskap langs kysten. Ekstra hyggelig er det å døpe en redningsskøyte som skal være stasjonert i hjembyen min Kristiansand og som i tillegg skal bemannes av frivillige, sier Nicolai Jarlsby.

 Investor Christen Sveaas hadde med seg inviterte gjester ombord i fullriggeren Sørlandet, og de fikk orkesterplass da gudmor  Bärbel Rasmussen døpte RS 155 til "Bendt R. Rasmussen".

-Det er hyggelig å gi en hyllest til Bendt R. Rasmussen som var en pioner og foregangsmann innen offshoreindustrien i Norge. At Redningsselskapet er viktig kan du jo spørre dem som er blitt reddet om, sier Christen Sveaas.

Fakta
RS155
RS 155 "Bendt R. Rasmussen" er en skøyte i den svært vellykkede Bergesen-klassen.  Den er bygget hos Swede Ship Marine AB på den svenske vestkysten.

Generelt blir RS155 en kompakt og innholdsrik redningsskøyte på 45 fot, spesielt prosjektert for frivillig besetning. På den støysvake broen finnes fire stoler med demping samt sofabenk med plass til båre.

To SABB Iveco dieselmotorer på samlet snaue 1000 hestekrefter driver båten opp i en toppfart på om lag 37 knop og en servicefart i lastet tilstand på 33 knop. Den har vannjet.. Den manøvreres lett ved at vannstrålene dreies. I tillegg har føreren en fotpedalbetjent baugpropell til rådighet.

Les saken i sin helhet hos RS