Ny Axopar importør på Vestlandet!

Per Olaf Rosland, og Flemming Brun Henriksen hos Hanabryggene Båtservice AS, er stolt over siste tilskudd i sortimentet. Innen de hadde fått nyheten til Sandnes, har de solgt 5 båter fra den Finske produsenten.

Hanabryggene ser frem til å teste båten ut i kjente farvann. Vi vet at Axopar er et meget bra produkt med fantastiske sjøegenskaper, forteller Flemming til Båtsans. Han har allerede kjørt båten til Grasholmen, og mener dette er en båt som vil slå godt an, her i vest.

De som har skapt nyhetene er ingen ringere enn Janne Viitala og Sakari Mattila. Hvis Aquador, Paragon og XO sier deg noe, så skjønner man at her er sjansen meget stor for et nytt suksess produkt. Navnet Axopar er nemlig de tre merkene satt sammen til ett, men et helt nytt produkt.

Janne Viitala mannen bak XO og Sakari Mattila står bak flere av de mest kjente båtmerkene i Finland, når de to nå går sammen om et merke, er sannsynligheten rimelig stor for en ny ”hit”.

Axopar leveres i fire ulike varianter og båten veier ikke mer enn 1,7 tonn. Dette gjør at den er rimelig i drift, og skal være meget konkurransedyktig i pris.

Svenske media har testet båten:

Et adrenalinskapende skrog, til en god pris er konklusjonen fra svenske båtbladet ”Vi båt ågare”. De har testet nyheten til Finnene,  Axopar 28 AC aft Cabin. Bladet mener hemmeligheten ligger i skroget. Det er lavt, med step, og har 22 grader V.

Med 250 hk er farten 43 knop og med 150 hk 35. Det svenske magasinet testet båten i stiv kuling og litt bølger. De synes den ble morsommere å kjøre jo lengre de ”åkte”, selv i bølger. Båten balanserte fantastisk.

Nå har ikke vi testet båten, men ser frem til å bli med ut for å oppleve den her i vest. Uansett ser vi at konkurransen tilspisser seg.