2014-09-08-07c321be11f260f3bf7d0f70667363da9dffb2ea Endre Ytreland (tv) og Ståle Daae Børnes (th) er begge opptatt av sikkerhet på sjøen, og gode grunnholdninger er viktig å få frem

Sammen om forebyggende seilas!

Endre Ytreland, leder i RS- avdeling Hordaland takker en av sponsorene for hans generøse støtte til prosjektet, Daglig leder Ståle Daae Børnes, i Bergen Marinesenter.

Prosjektet ”Forebyggende seilas 2014” blir gjennomført i samarbeid med lokale krefter og alle ”blåetatene”, med et forbehold om utrykning, selvsagt forteller Ytreland til Båtsans. Redningsselskapet tar initiativ til dette flotte tiltaket som gjennomføres over hele landet, hvor skoleungdom skal få mulighet til å møte de ulike blåetatene. Redningsselskapet besøker 7 havner i Hordaland på 2 uker. Her vil ungdommene lære om sjøsikkerhet,  bli kjent med redningsutstyr, førstehjelp, knyte viktige knuter og få omvisning i Redningsskøyten RS Bjarne Kyrkjebø.

Målet er opplysnings og ulykkesforebyggende tiltak, og havnene de besøker er Tysnes, Stord (Lervik), Austevoll (Storebø) Os, Sund (Glesnes) Askøy (Kleppestø) og Bergen (Bryggen). Når vi snakker om ”Blåetatene” er det blant annet Røde Kors, Politi, Brannvesen og Ambulanse. Vi i redningsselskapet ser at det er viktig med forebygging og Ytreland forteller videre at tiltaket er tatt godt imot i kommunene. Det er også en fin mulighet for de andre blåetatene å vise seg fram og samhandle. Samhandling mellom redningsstjenesten er utrolig viktig, sier Ytreland, som ser for seg mer aktivitet sammen med de andre framover. Enkelte steder vil også ordføreren komme innom og noen vil kanskje overraske oss, forteller han.

Redningsselskapet har invitert skoleklasser og da spesielt rettet mot 5-7 klassinger i hele distriktet. Vi har satt en grense på rundt 100 elever og flere steder er vi fullbooket.

Ytreland har vært avhengig av sponsorer og er veldig glad for at Børnes er en av dem som bidrar. Børnes forteller at han synes det er viktig å kunne gi noe tilbake, og ser hvor betydelig arbeidet til redningsselskapet er. Det er viktig å få inn de rette grunnholdningene tidlig og om uhellet skulle være ute, vite hva man skal gjøre.

Budsjettet er på ca 100 000 og  støtten fra blant annet Børnes går utelukkende til å dekke faktiske utgifter på seilasen. Seilasen varer i perioden  15- 26 september 2014.