2014-09-11-ce4c6c3a8baf965ae908b8677e959a875785adcd Foto Norboat: Arrangøren var fornøyde med messen i sin helhet

Rekordsalg på Båter i sjøen!

En liten nedgang i besøkstallet til tross: Salget av båter var større enn forventet under årets Båter i sjøen messe, som for første gang ble arrangert på Aker Brygge Marina.

Dermed tyder alt på at sommersesongen 2014 har gitt båtbransjen et etterlengtet dytt i riktig retning, melder Norboat i gårsdagens pressemelding.

Det gode salget på årets Båter i Sjøen messe bekrefter signalene om at en god sommer har gjort den norske båtinteressen godt. I første omgang var det de mindre motorbåtene under seks meter som var salgsvinnerne, men også blant de større båtene ble det meldt om unormalt godt salg.
– Dette var den beste messen siden 2006. Vi solgte 17 båter og har flere leads å jobbe med i ukene som kommer. Det er klart at vi har fått drahjelp av de nye modellene våre, men Båter i sjøen på Aker Brygge var en stor suksess for vår del, sier daglig leder i Ibiza Boats, Evy Minde.
 
Seilbåtene, som har hatt et tøft marked de siste årene, fikk også et oppsving under årets messe. Det bekrefter Jeanneau-importøren Peter T. Heitmann i Heitmann Marin AS.

– Messen var super på alle måter, også den tekniske gjennomføringen. Selv signerte vi kontrakter på syv båter på messen og det er lenge siden vi har solgt så mye. Messen har også gitt oss et godt utgangspunkt for å møte kunder som vi nå kan jobbe videre med i ukene som kommer, sier Heitmann.

Også utstyrsleverandørene hadde noe å glede seg over. En av dem var Nautisk Fritid, leverandør av kart og maritim litteratur. Daglig leder Jan B. Stockfleth kunne rapportere om en omsetningsøkning på 60 prosent fra i fjor.

Fornøyd med salget, skuffet over besøkstallet

Arrangør av messen og administrerende direktør i båtbransjeforbundet Norboat, Erlend Prytz, kunne også si seg fornøyd når messen stengte sine porter søndag. Likevel hadde arrangøren håper på flere besøkende på den nye arenaen.

– Besøket på Båter i Sjøen 2014 endte på 12 690, mot 14 438 i 2013. Selv om vi er fornøyde med messen i sin helhet, hadde vi nok større forventninger til besøkstallet, sier Prytz.

– Etter å ha flyttet messen to år på rad ønsker vi nå å etablere oss på Aker Brygge, noe en nylig signert femårskontrakt med NPRO bekrefter. At dette er en flott arena for en båtmesse har vi fått bekreftet, og vi gleder oss allerede til å videreutvikle Båter i sjøen for de kommende årene, avslutter Erlend Prytz.