2011-02-18-20bbeb77b30f5476d9f6d8aba82a082c730bc69e

”Det enkle båtliv”

Du er aldri mer enn fire fortøyninger fra å sette kursen. Enten mot urolig fiskevær eller varme sommerkvelder. Når det ikke passer å være på sjøen, tar båten vare på seg selv…

Teksten møter deg i Skager 660's brosjyre. 

Baatsans tok turen til Skagers stand. Vi ble møtt av to trivelige karer, Erling Riis Nilsen og Didric Knutsen, sistnevnte er vestlandsrepresentant og har visningsbåt på Sotra.

Snekken Skager 660 er et nisjeprodukt for produsenten i Langesund.  Skager 660 er helprodusert i Norge og den har helstøpt innerskrog og er selvlensende. 

De produserer 60 båter i året forteller Erling Riis Nilsen.

Båten på messen er med vindskjerm, men bestselgeren deres er helt åpen båt uten vidskjerm. Det er to styreposisjoner, en med ratt og en med ror.  Fra akterposisjon kan du sitte med bena på motorkassen å slappe av, forteller Nilsen. 

I båten står en Yanmar 20 hk diesel og med den gjør snekken 10 knop.
 
Baatsans går ombord i båten, og med bakgrunnsbilde på standen får man nesten følelsen av å være på sjøen.  Båten har høyt fribord så sikkerheten er godt ivaretatt. Motorkassen er godt isolert, slik at den gamle gode lyden er knapt hørbar.

Veftet har bygget Skager siden 2004 og har fått en stor kundegruppe både i Vest og i Øst, fordelt på ca 50/50% forteller Nilsen. Båten på messen er allerede solgt til en person som bor like utenfor Bergen.

Et annet populært produkt Skager 660 har, er nettsiden deres, der kan du bygge din egen båt. www.skager.no