Vellykket forebyggende Seilas!

Over 700 elever på 6.klasse trinnet i kystnære kommuner, har gjennom 14 dager fått besøk av Redningsselskapet Hordaland og andre blåetater, med tema om redning og sjøvett.

Endre Ytreland i Redningsseksapets avdeling Hordaland er sliten, men lettet. Det har vært helt fantastisk, forteller han. Vi møter han på siste stopp på ferden, Bryggen i Bergen. 6.klassingene fra Sælen oppveksttun i Fyllingsdalen er helt ”giret”, og alle har fått kjøre Redningsskøyten Bjarne Kyrkjebø. Avslutningsvis skal læreren i sjøen. ”Hopp, hopp”, roper alle, og lærer Rune Sørensen hopper til vill jubel. Mobilene er oppe for å dokumentere at læreren blir reddet av vannjeten til Redningsselskapet.

Læreren roser arrangementet og forteller at dette er det beste de noen gang har vært med på. Ytreland, meddeler at dette skal bli en fast årlig event og takker alle sponsorene som har gjort dette mulig. Vi er helt avhengig av private midler, og denne gangen var det Hotellene langs kysten som støttet, pluss Båt Berge og Bergen Marinesenter. 

Flere av elevene forteller at de har lært mye, og den kuleste stasjonen var ombord i Redningsselskapets båt. Mannskapet, Leon Bjånes og Simon Ravn er frivillige og var alt i alt veldig fornøyd med oppdraget. Ytreland mener også at det har vært en stor sukksess, men synes det hadde vært litt tungt å koordinere alle blåetatene. Flere steder måtte de ut på oppdrag, og da mistet de en post og det var en utfordring. Men vi har klart å engasjere alle og har hatt et fantastisk vær med oss stort sett på hele turen.

I Bergen, skulle de egentlig har stasjoner bortover hele Bryggen, men på grunn av det dårlige været måtte de trekke inn i Skuret og konsentrere seg rundt det. På Redningsselskapet Hordalands facebook side kan man se bilder fra alle havnene de har vært innom, og et fast innslag i nesten alle havnene var at ordføreren gikk i vannet, til stor begeistring fra de fremmøtte.