Norge er klar for VM i USA!

Med fjoråret godt i minne, da Norge reiste hjem fra VM med 6 gullmedaljer, 5 sølvmedaljer og 5 bronse medaljer, gleder de seg stort til årets arrangement.

Norge stiller med 8 førere i årets verdensmesterskap i Lake Havasu, Arizona USA, forteller Hjellestad Jetski til Båtsans. Årets deltakerer er; Stian Schjetlein, Sondre Liseth, Fredrik Andersen, Jesper Hermansen, Ulrik Berntsen, Daniel Svae Andersen, Christine Svae Andersen og Vegar Liseth.

VM har over 500 deltagere totalt på arrangementet og disse er fra over 40 forskjellige nasjoner. Det blir kjørt på en innsjø inne i ørkenen i Arizona.

Christine Svae Andersen (22 år) er første nordmann som kjører i World Finals i Lake Havasu, i år.
Christine deltar i klassen women novice ski limited. Det var kvalifisering tirsdag kl. 8. 30 Arizona-tid, og
Christine klarte seg bra i bølgene, men det som er klart er at svenske Sandra Borgström vant.men det som er klart er at svenske Sandra Borgström vant. Christine er første norske kvinne som deltar i World Finals.

De andre kjører torsdag, fredag, lørdag og søndag.
Da er det live straeming som de vil vise på storskjerm fra klubbhuset til Hjellestad Jet Ski Klubb i Bergen.
 
Beskrivelse av motorklassene som de kjøre i i år er:
Ski Lite - Dette er en standard klasse med 2 takts motorer på ca 85hk (760cc - 850cc). Det er stort sett Yamaha og Kawasaki som blir brukt i denne klassen.

Ski Stock - Dette er også en standard klasse, men med 4 takts motorer på ca 110hk. Det er stort sett Hydrospace som blir brukt her, men man kan også bruke Yamaha, Kawasaki, Polaris eller Benelli.

Ski Limited - Dette er en klasse hvor en kan trimme motoren litt. Her kommer Hydrospace opp på ca. 140hk, mens Yamaha og Kawasaki kommer opp mot ca 120 hk. Hydrospace er også overlegen i denne klassen.

Pro Ski Open & Ski GP - Dette er de høyeste motorklassene. Her er det meste lov når det gjelder trimming av motorene. Her har man Hydrospace motorer fra 160-260 hk, Kawasaki motorer på ca 180hk. Her kan man bruke forskjellige typer motorer og skrog, og det er veldig lite som er originalt.

Forskjellen på Pro Ski Open og Ski GP er i hovedsak at i Pro Ski Open må motoren og skroget være produsert av samme merke, for eksempel må man bruke en Kawasaki motor dersom man vil bruke et Kawasaki skrog. I Ski GP er dette ikke nødvendig.

I VM kjører Pro Ski Open 3 heat, mens alle andre klasser, inkludert Ski GP kjører 2 heat.
Noen av disse jetten bruker ca 3 sek på 0-100km/t..

Ski GP og Pro Ski Open er jetskisportens `Formel 1`.  Det er et like høyt nivå i begge klasser, men det er litt mer prestisjefylt å vinne Pro Ski Open.