2014-10-10-f658aa89e8f3a798f68acc2d88be68a38539abf4 Hanne Marit Leikvoll i Vaagen 42, flaggskipet som hadde premiere i 2013 og firmaet feiret 30 års jubileum.

Vaagen velger å gi seg!

Det minker på Norske Båtprodusenter, nå har også Vaagen valgt å gi seg etter 40 produserte båter. Synd å miste enda en Norsk produsent, sier tidligere daglig leder Hanne Marit Leikvoll, til Båtsans.

Konkursen er uunngåelig, når det ikke er noen som kan overta daglig leder rollen for Hanne Marit Leikvoll. Hun er dagsventende og skal ut i permisjon, og hun ser ikke helt muligheten med tre barn til å fortsette i en så krevende jobb, og med en mann som er sjømann. Dermed tar de ikke opp kampen for videre drift.

Leikvoll forteller at de hadde solgt en ny 42 foter, men når de så at de kanskje ikke kunne fullføre bygget, informerte de kunden og lot han heve kontrakten. Hun forteller videre at grunnen til konkursen, er at de har hatt problemer med å få betalt for arbeid de har utført. I tillegg er det flere betalinger som ligger til forfall i januar, men da er det forsent.

Hvis vi skulle fortsette å produsere, måtte vi flytte utenlands og det ønsker vi ikke, sier Leikvoll. Hun vil helt sikkert bli savnet i bransjen, som et friskt pust, i et mannsdominert yrke. Selv synes hun det tristeste er, at enda en norsk båtprodusent forsvinner.