2014-10-13-e33b4e9365a59b623c1e50cbd09691a399711c6d Stolte deltakere f.v: Fredrik Andersen, Daniel Svae Andersen, Ulrik Berntsen, Stian Schjetlein, Jesper Hermansen, trener og Christine Svae Andersen. Vegard Liseth var ikke til stedet.

4 gull, 4 sølv og 4 bronse til Norge!

Da var premieutdelingen over for noen timer siden og Norge, Bergen kan være veldig stolt over årets VM. Norge ble den 4. største nasjonen i årets World Finals.

Med våre 8 utøvere klarte vi å sanke 4 gull, 4 sølv og 4 bronse, forteller Andreas Henrikse, Formann i Hjellestad Jetski klubb til Båtsans .En flott prestasjon når man vet det er totalt 40 nasjoner som deltar i World Finals.
 
Norge stilte med 8 førere i årets verdensmesterskap i Lake Havasu, Arizona USA. Stian Schjetlein, Sondre Liseth, Fredrik Andersen, Jesper Hermansen, Ulrik Berntsen, Daniel Svae Andersen, Christine Svae Andersen og Vegard Liseth. Alle fra Hjellestad Jet Ski Klubb i Bergen, og de har alle vist at de hører hjemme i et verdensmesterskap og i verdenstoppen.
 
Stian Schjetlein (22 år) kapret 3. plass i Pro Ski Open!
Ski GP og Pro Ski Open er jetskisportens `Formel 1`.  Det er et like høyt nivå i begge klasser, men det er litt mer prestisjefylt å vinne Pro Ski Open. Dette er de høyeste motorklassene og her er det meste lov når det gjelder trimming av motorene.

Man kan bruke Hydrospace motorer fra 160-260 hk, Kawasaki motorer på ca 180hk. Her kan man bruke forskjellige typer motorer og skrog, og det er veldig lite som er originalt. Forskjellen på Pro Ski Open og Ski GP er i hovedsak at i Pro Ski Open må motoren og skroget være produsert av samme merke, for eksempel må man bruke en Yamaha motor dersom man vil bruke et Yamaha skrog.I Ski GP er dette ikke nødvendig. Noen av disse jetten bruker ca 3 sek på 0-100km/t..

I Pro Ski Open kjøres det 3 moto. Stian hadde på forhånd kvalifisert seg til å delta i denne klassen, dagen i forveien. I de to første motoene kjørte Stian bra, men da det blåste opp i tredje moto’et og det kom store bølger, ble racet tøffere.

Stian behersket bølgene godt, og fikk 2. plass i moto 3. Totalt ble det dermed bronse til Stian, Hjellestad Jet Ski Klubb og Norge, et fantastisk resultat. Stian fikk i tillegg 1. plass i slalom.

Daniel Svae Andersen (17 år) vant gull i Pro Am Ski Stock. Det var to spennende moto der 5 av Hjellestad Jet Ski Klubb sine utøvere sto på startstreken.

Etter moto 1 hadde Ulrik Berntsen 1. plass, Daniel S. Andersen 2. plass, Jesper Hermansen 3. plass og Sondre Liseth 5. plass. Moto 1 var utrolig spennende, og resultatene gjorde det ikke mindre spennende i moto 2.

Men i moto 2 fikk Ulrik dessverre problemer med jetten, og måtte avbryte. Jesper fikk et tau i maskinen på dekkhoppet, og måtte også avbryte.

Daniel kjørte et godt race, og kunne juble over 1. plassen. Sondre fikk 2. plass i moto 2, og fikk dermed sølv. Vegard måtte bryte etter en smell på dekkhoppet i første heat.
 

Mer om alle resultatene om bilder finner du på Hjellestad Jet Ski Klubb sine sider som også gratulerer alle sammen med fantastisk gjennomført VM.