Endelig Fredag!

Er du så heldig at båten fremdeles dupper på sjøen i høstsolen, må du kaste loss å nyte båtlivets gleder. Kle deg godt, fisk en fisk, trekk dine teiner eller bare filosofer.

Uansett om du er landkrabbe eller har mulighet til å hente fangsten selv, må vi minner om en god oppskrift vi fikk av kokken Vitali på Knutholmen. I disse hummer/skalldyrs tider, "fisker" vi den opp igjen. Du kan gjerne bruke andre skalldyr eller hvit fisk, men utgangspunktet vårt er sjøens svarte gull- Hummer.

Hummer Tex Mex:
Ingredienser
1 liten hummer ca 1kg
Sukkererter
1 Agurk
Cherrytomater
1 naturell smørost
tortillalefse (kan bruke lompe)
hel gressløk
1 chili
1 hvitløk
Ferske krydderurter etter ønske

Hummer (helst levende) deles i 2 og stekes i olje i kun 4 min, hell varm olje over hummeren til du ser den får en gylden fin rød farge. I oljen kan man ha litt smaksforsterkelser som, chilibiter og hvitløk.
Når hummeren er ferdig legges den til hvile, begynn så på salaten.

Hakk alt det grønne i små biter og bland sammen med myk smørost, av typen naturell. Rør godt sammen.

Rens hummeren og hakk hummerkjøttet, om det er rogn kan det  spares litt til pynt. Rør deretter alt sammen til fyll som skal smøres på lefsen. Når fyllet er smurt på lefsen rulles den sammen i folie til en pølse og legges på kjølen til den skal serveres.  Kan serveres lun om man ønsker det, som vanlig taco, da skal den ikke på kjøl eller i folie.

God drikke til kan være Champagne eller en frisk Prosacco -