2014-10-31-71c62bc4ea7531bece228f0de495bbe861772d5c Foto: Kystverket, MS "Vestfjord" er nå i Odda for å rydde

Mye drivende vrakgods i Vestlandsfjordene!

All båttrafikk må være ekstra oppmerksom på drivende vrakgods i de fleste fjordene på Vestlandet. Kystverket er på plass i Hardanger for å rydde.

På onsdag sendte Kystverket ut navigasjonsvarsel til skipsfarten. Det er observert spesielt mye vrakgods etter bygninger og innbo i Hardangerfjorden og Sognefjorden.

Kystverkfartøyet MS ”Vestfjord” kom til Odda for å fjerne vrakgods i Hardangerfjorden etter flommen som har herjet på Vestlandet. Det 31 meter lange fartøyet og mannskapet på seks personer  er nå i full sving. Det meste er most til pinneved, men de holder utsikt etter eiendeler fra husene, forteller de til NRK. Kystverket hadde først tenkt å bruke lenser for å rydde, men måtte slå det fra seg på grunn av mye spiker i plankene.

− I lys av hendelsene som nå skjer er det viktig at vi alle bidrar aktivt med å redusere konsekvensene av skadeomfanget. Dette er viktige skipsleder med mye industrivirksomhet og skipstrafikk, sier regiondirektør John Erik Hagen i Kystverket Vest,.

MS ”Vestfjord” jobber til daglig med nybygging, vedlikehold og drift av fyrstasjoner, lykter, lanterner og merker i området fra Åna-Sira til Stad.

− Det er svært viktig å holde skipsledene rene for farlige og drivende gjenstander som kan skade skipsfarten, sier Hagen.

Kystverkets opprydningsaksjon i Hardanger skjer i dialog med Odda kommune.
Kilde: Kystverket