Askeladden fornyer seg videre!

C61 er den nye generasjonen fritidsbåter i moderne, ”frekk” design. Det blir to modeller bygget på sammen skrog, men med forskjellige overbygg tilpasset ulike bruksområder.

Etter en svært vellykket introduksjon av Askeladden C75 Cruiser og C75 Center Cabin, er C61 serien neste steg i Askeladdens innovativ produktutvikling som skal fornye dagens Daycruisere, Cabincruisere, Bow Ridere og Skjærgårdsjeeper.

I løpet av vinteren og våren vil Askeladden C61 Center Console og Askeladden C61 Bow Rider bli lansert på båtmesser i Norden og Europa. Begge båtene er bygget på sammen skrog, men med forskjellige overbygg tilpasset ulike bruksområder.

I det nye samarbeidet med Suzuki / Erling Sande AS er de nye båtene sikret en bred og god distribusjon i hele Norge.

Det beste fra Askeladden C75
Det er lagt stor vekt på å videreføre design, farger, spennende materialbruk og kjøreegenskaper fra C75-Plattformen. Målet har vært å utvikle tidsriktige, fremtidsrettete båter med bred appell til den moderne båtbruker. Formspråk, tekniske og praktiske løsninger, kjøreegenskaper og fargebruk har vakt stor internasjonal oppmerksomhet og C75-Plattformen blir beskrevet som noe virkelig nytt i sin genre.

I 2014 er C75 nominert til hele fire internasjonale priser:

•    European Powerboat of the Year 2014 – Tyskland
•    Nautic Design Awards 2014 – Frankrike
•    The European Fun Boat Awards 2014 – Tyskland
•    Polish Boat of the year 2014 – Gdynia Polen


NYHET: Askeladden C61 Center Console  - åpen, elegant og sportslig skjærgårdsjeep
C61 Center Console er Askeladdens nye Skjærgårdsjeep. Gedigen cockpit med sitteplass til hele 7 personer. Fremre del, som har plass til bord, kan enkelt gjøres om til en gedigen solseng.
Styrekonsollen setter en helt ny standard for værbeskyttelse, ergonomi, praktiske løsninger og ikke minst design.
Akterdekket tar med seg de unike løsningene fra C75-konseptet. Med full passasje fra cockpit til den store badeplattformen ”forlenges” dørken og gir enkel adgang til bading og vannsport uten å måtte klatre over rekka.
Akterbenken har vipperygg slik at man etter en dukkert kan slappe av på hekken og se på andre som leker seg i vannet.
C61 kan også gjøres om til en allværsbåt. Da utrustes den med en høyreist kalesje - skjult i egen ”kalesjegarasje”

NYHET: Askeladden C61 Bow Rider moderne, nyskapende og med gedigen plass
Den unike skjermløsningen, som er hentet fra C75 Cruiser, er med å gi båten det særpreget som har vakt internasjonal oppmerksomhet.
Cockpit er utformet med en sportslig førerstol. Co-pilot har stol med vipperygg. Sammen med en L-formet akterbenk gir det alternative sittemuligheter. Alle sitteplasser er godt beskyttet av den elegante og effektive vindskjermen.
Akterbenk og badeplattform har de samme løsningene som C61 Center Console.
Hovedcockpit har plass til bord og baugcockpit kan enkelt omgjøres til solseng.
Med en høyreist kalesje - skjult i egen ”kalesjegarasje” kan C61 Bow Rider bli til en skjermet allværsbåt.

C61 Bow Rider er et levende eksempel på Askeladdens nye designlinje med hvor spennende former, nye farger og ny materialbruk er med å skape internasjonal oppmerksomhet.

Banebrytende skrogdesign
Det er lagt ned et betydelig arbeid i å utvikle en ny skrogplattform med de samme egenskaper som C75-Plattformen. Målet har vært å finne den optimale kombinasjonen av minimal planingsterskel, myk gange, tørr cockpit, høy hastighet, gunstig drivstofføkonomi og ikke minst god stabilitet.
For å oppnå alle disse egenskapene er store ressurser investert i avansert konstruksjons- og testarbeid. Resultatet er et banebrytende skrog med en relativt konvensjonell V-200 hekk, V-240 ved oppdriftssenter kombinert med et skarpt V-600 forskip.  Alt i alt gir dette de mange fortrinn som var målet for C75 - det første nye skroget i Askeladdens C-Serie. Askeladden C61 kan derfor med rette sies å være en total nyskapning i sin størrelse.

Askeladden C61 er lettdrevet, sikker og har stort fartspotensiale. Bygget for outboard fra 115 til 150 hk. Med største motor er fartspotensiale ca. 45 knop.

"Med C61 familien markerer Askeladden videreføringen av en serie nyheter som vil glede det norske båtmarkedet i årene som kommer", sier Daglig leder Henrik J. Askvik i en pressemelding.

Tekniske data:

Designkategori: C
Lengde: 6,10 m
Bredde: 2,25 m
Vekt uten motor:
- Center Console ca. 900 kg
- Bow Rider ca. 950 kg
Drivstofftank: 140 liter
Motor: Outboard 115 - 150 HK
Fartspotensial; 45 knop

Mer info finner du på Askeladden.no