2014-12-05-78da80abad169e2d279300ea1d266d4a87f16867 Nyheten fra Yamaha er lettere og sterkere

Yamaha 130 hk - Ny fra bunnen!

Den nye 130-hesteren til Yamaha veier bare 174 kilo. Det er under halvparten av vekten til en moderne dieselmotor med hekkaggregat som yter 140 hester.

Den lave vekten gir Yamaha F130 har et imponerende forhold mellom effekt og vekt. En hestekraft veier bare 1,34 kilo! Hver hestekraft dieselmotoren leverer må slepe på 2,6 kilo.

Den nye motoren til Yamaha fyller det tomrommet som i noen år har eksistert i modellutvalget til den japanske produsenten. Våren 2015 kan kunden velge mellom den populære 115-hesteren, den nye motoren med 130 hk og F150 som takket være et sort sylindervolum er både kraftig og ekstremt slitesterk.

De tre modellene er basert på en blokk med fire sylindre i rekke. Yamaha bruker imidlertid ikke den samme blokken til alle de tre motorene og ingen av motorene er modifiserte bilmotorer. Yamaha understreker at hver motor blir utviklet fra bunnen av for på best mulig måte å tilfredsstille de spesielle kravene som stilles til en båtmotor. Til forskjell fra en bilmotor må for eksempel en utenbordsmotor tåle å gå på maks turtall i lange perioder.

Godt utstyrt
F130 har et sylindervolum på 1,8 liter. Direkte bensininnsprøytning styrt av avansert elektronikk og 16 ventiler koblet til doble overliggende kamaksler gir kjapp akselerasjon og lavt forbruk. Motoren leveres i to versjoner. Begge har en kraftig generator på 35 Ampere, Y-COP som er Yamahas digitale startsperre, variabel turtallskontroll, mulighet for ferskvannsspyling uten å starte motoren og begge modellene kan leveres med aluminiumspropeller i den nye Talon-serien. Disse har et innebygd dempesystem som reduserer slitasjen på drevene og demper lyden ved girskifte.

Plug an Play
F130 kan også leveres med et mer avansert, digitalt nettverkssystem. Dette systemet gjør det mulig å koble motoren direkte til en rekke instrumenter som gir informasjon om for eksempel forbruk og mer omfattende data om motorens tilstand. Plug and Play gir en enkel og sikker tilkobling mellom motoren og instrumentene.

I Norge forhandler Yamaha både motorer og båter. En rekke av modellene til Yamarin, Finnmaster og Jeanneau, som inngår i importørens kjerneutvalg, vil kunne bruke den nye 130-hesters motoren. Importøren peker også på at F130 for mange vil være den perfekte oppgraderingsmotoren.

F130 blir tilgjengelig fra vår/sommer 2015. Pris fra kr. 115.800,-

Kilde: Yamaha-motor.no