2014-12-08-1d1d733a18e50a83839000fe6df20cfa8596442d Bjørn Askvik lanserer nytt båtmerke og ble beste norske forhandler av Tohatsu, her med prisen i hånden utefor salgslokalet på Askvik i Os

Gode tider for Bjørn Askvik!

Båtsalgsesongen 2014 har vært god for Askvik Maritim på Os, med over 70 solgte småbåter og oppstart av nytt båtverft i Polen.

Vi møter en fornøyd Bjørn Aksvik som nettopp har fått vite at Askvik Maritim AS ble kåret til beste Tohatsu forhandler i Norge, for 2014. Selv om dette er morsomt, er det ikke det som opptar Askvik mest om dagen. Han har nemlig startet båtproduksjon i Polen. Et båtbyggerverft ble tilfeldigvis ledig og han kunne ikke la sjansen gå fra seg til å prøve seg som båtbygger.

Når det gjelder salg av båter har Askvik lang erfaring, hele 25 år og det var Bjørn Askviks oldefar som startet Askeladden i sin tid. Han har også arbeidet hos Askeladden og flere andre opp gjennom årene, men nå er han klar for egenproduksjon.

Det er i småbåt segmentet han vil prøve seg. Her er det lite nytt og jeg føler at vi mangler noe akkurat i denne størrelsen på markedet. Jeg har tenkt mye på at båten skal være praktisk, og det må være en båt man kan bruke både som familiebåt og til fiske, altså en flerbruksbåt.

Sammen med de fem ansatte på verftet i Polen, som har fått navnet Askvik Maritim Polska, har de bygget den første 18 foteren. De planlegger også en 14 foter, men foreløpig er det Askvik 545 suv som skal ut på markedet. Jeg reiser til Polen for å hente bygg 1, for deretter å kjøre rundt kysten samt presentere den til endel utvalgte forhandlere. Hele reisen kan dere følge på facebook siden vår, der skal jeg oppdatere hjemreisen.

Båten Askvik 545 suv har fast tank på 108 liter og skal kunne ha en motor opp til 115 hk, men 90 hk er nok det ideelle. Båten skal være enkel å montere når den kommer til forhandler og er utstyrt med vippekonsoll (for enklere lagring). De to setene bak konsollen skal være av topp kvalitet, ifølge Askvik, som forteller videre at de skal kunne produsere ca 10 båter i måneden.

Dermed blir det også et spennende nytt båtår i 2015 for Askvik, som har startet Askvik import og Askvik Maritim i tillegg til det polske.