Julegløggsild eller Akevittsild!

Vi har vært på julesildverksted med Norsk Sjømatsenter og kokken Anders Rødseth Isager, som gav oss gode tips til deilig hjemmelaget julegave.

Norsk Sjømatsenter arrangerte julesildverksted i samarbeid med Godfisk, Norges Sildesalgslag og Martha Delikatesser. Her lærte Kokken Isager oss hvor lett det er å lage sin egen sild.

Sild er en glemt skatt med utallige muligheter, det er bare å bruke fantasien.
Du starter med vanlige saltsildfileter eller kryddersildfileter. De kan vannes ut i 2-3 timer i kaldt vann (smak deg litt frem) Noen bruker melk, noe som bevarer smak og konsistens litt bedre. Lag så en eddiklake eller saus til den sildevarianten du ønsker.

Vi lagde Tranebærsild og sennepsild, fikk pyntet glassene og du har en super gave. Perfekt mat ombord i båten, enten med litt poteter til, eller på en god fersk skive. I disse juletider kan du også lage Akevittsild eller hva med Julegløggsild.

Til Akevittsild trenger du
:
2 glass sursild ca. 600 g
4 sjarlottløk
7-8 einebær
½ dl akevitt
½  ts sort pepper
1 ts dill
½ ts timian

Til Julegløggsild trenger du:
2 glass kryddersild, ca 600 g
½ julegløgg
2 ss gløggkrydder
½ dl rosiner
½ dl hasselnøtter

Fremgangsmåte:
Hell laken fra silden over i en bolle og bland sammen med Akevitt eller Julegløgg, hakk fint det ønskede tilbehøret. Ha sild og lake og tilbehør lagvis over på et glass eller krukke. Sett på lokk og la stå et døgn før servering.

Du finner alle oppskriftene på Godfisk.no