2015-01-15-f24c557a18c388f1f1ef0faabaddbb99d478d3a9 Bilder fra Navionics. Oppdaterte bunndetaljer og eventuelle endringer, kan være svært viktig i Danmark. Er kompatibel med de fleste enheter.

Danmark åpner opp for Sonar Logs!

Geodatastyrelsen har nylig åpnet opp for Sonar logging i Danske farvann for lystbåtbrukere.

Pressemelding:

Dette betyr at det i områdene Bornholm til Skagerrak og Kattegat til Færøyene nå er tillat å logge dybder og sende disse til Navionics. SonarChartsTM HD batymetriske kart har også tidligere vært tilgjengelig i disse områdene men brukerne har ikke kunne oppdatere disse med sine egne oppmålinger.

I SonarChartsTM integrerer Navionics kundene sine egne Sonar Logs, enten fra deres plottere eller mobile enheter, med eksisterende data for å sikre seg at kartene kontinuerlig oppdateres med endringer for havbunnen, innsjøer og elver.

Innsending av SonarLogs til Navionics er verdsatt verden over, dette gjør at SonarChartsTM blir kontinuerlig oppdatert og forbedret med bedre detaljer både for grunne områder samt ellers hvor man ønsker mer detaljer om havbunnen.

Med kompatibilitet med Humminbird, Lowrance, Raymarine, Simrad, B&G og Garmin plottere, samt mobile enheter som bruker SonarPhone T-BOX fra Vexilar mottar Navionics et stort antall SonarLogs. Ved bruk av Mobile enheter og SonarLogs er også den helt nye funksjonen SonarChartsTM Live tilgjengelig.

Selv om Danmark har nå åpnet opp for SonarLogs vil det fortsatt være begrensinger igjen i noen få land i Europa. I Norge og Sverige er det ikke tillatt med SonarLogs langs kysten, mens i Finland er det restriksjoner både for sjøer og kyst.
For informasjon om hvorfor SonarLogging ikke er tillat i disse landene, vennligst t kontakt med forsvarsdepartementet Sverige (forsvarsdepartementet. registrator@gov.se), Norge (postmottak@fd.dep.no) eller Finland (kirjaamo@defmin.fi).

Nyheten om tillatelse for SonaLogs i Danmark kommer like etter en annen stor nyhet for Danmark: Navionics har nylig lagt til kart for over 190 Danske innsjøer. Disse kartene er av stor betydning for mange fiskere og båtfolk, spesielt for de som ønsker å videreutvikle disse mved å sende inn SonarLogger som vi kan gjøre om til SonarCharts.

Alle Danske båtfolk eller andre som ferdes i disse farvann er velkommen til å bli med i SonarChartsTM felleskapet i Danmark i dag. Dra nytte av SonarCharts i dine områder og gå ikke glipp av sjansen til å oppdatere kartene med dine egne oppmålinger etter båtturene dine!

SonarChartsTM er inkludert i følgende kartprodukter:
Navionics+, Platinum+ og HotMaps Platinum. Har du Gold eller HotMaps Premium, kan du oppdatere via Navionics Updates. For Mobile enheter og PC kan du få SonarCharts med Navionics Boating app som du finnes på Apple, Android og Windows stores.

(Man kan laste ned gratis versjon av Boating og trykk Menu> Charts for å prøve kartene gratis.)