2015-01-19-d1eb26f55d06aa7dedc4dc1aba33d59354dfec3a Bilde fra en av ryddeaksjonene, Wee og alle de frivellige gjør en fantastisk innsats for miljøet..

Nominert til Gullklypa!

Med Åge Wee fra Wee Marine i spissen har undervannsdugnad prosjektet Aware Smedasund blitt nominert av foreningen Hold Norge Rent, for deres innsats for miljøet i 2014.

Project Aware Smedasund ble gjennomført for første gang i 2012 på bunnen av Haugesund havn, og under de tre ryddedugnadene som er gjennomført totalt er det blitt samlet over 18 tonn søppel fra havbunnen. I tillegg til flere titalls frivillige dykkere og landpersonell har Karmsund havnevesen, Friluftsrådet vest, brannvesenet, Redningsselskapet og flere sponsorer deltatt i prosjektet, som siste fant sted i Haugesund havnebasseng 18. oktober 2014.

Denne innsatsen har gitt Aware Smedasund en nominasjon til årets Gullklypa-pris, som deles ut av den uavhengige medlemsforeningen Hold Norge Rent. Foreningen er etablert og driftes av blant andre Miljøverndepartementet, Avfall Norge, Retursamarbeidet Loop og Grønt Punkt, og har som mål å forhindre forsøpling av naturen, rydde eksisterende forsøpling og informere om forsøpling. Hold Norge Rent står også som arrangør for flere ryddeaksjoner og miljøtiltak i Norge.

Juryen bak miljøprisen Gullklypa begrunner nominasjonen av Project Aware Smedasund blant annet med at dette er ” …et fabelaktig lokalt initiativ som hele lokalsamfunnet nyter godt av”.

Se video fra Project Aware Smedasund her

Ønsker fokus under vann
Initiativtaker bak Aware Smedasund og daglig leder i Wee Marine AS, Åge Wee, er naturlig nok svært fornøyd med nominasjonen.

Vi gjør jo ikke dette for å sanke priser, men er selvsagt veldig glade for denne typen oppmerksomhet rundt miljøprosjektet vårt. Enten det blir kun nominasjon eller en pris, så er dette med på å skape engasjement og interesse rundt Norges største undervannsdugnad – en dugnad vi ønsker å utvide i årene som kommer. Å samle miljøskadelig avfall under havet har hatt alt for lite fokus i Norge til nå, og er et svært viktig miljøarbeid, sier initiativtaker og ildsjel i Project Aware Smedasund, Åge Wee.

Årets Gullklypa-pris deles ut på Litteraturhuset i Oslo 21. januar av leder for miljøkomiteen på Stortinget, Ola Elvestuen. Øvrige kandidater for prisen er Jæren Friluftsråd og Surfrider Foundation Norway