Feadship lanserer Savannah!

Verdens første hybride superyacht på 83,50 meter ble sjøsatt fra det nederlandske verftet i helgen.

Yachten skal ha et miljøvennlig fremdrift system, med blanding av dieselmotorer, tre generatorsett, batterier, propell, azimut trustere og et strømlinjetformet skrog. Dette reduserer drivstoff utgiftene med over 30%.

I følge verftet er det en banebrytende elektromekanisk fremdrift, som sammen med tidligere erfaringer og nye innovasjoner gir et enestående resultat. "Det er ikke de enkelte teknologier som brukes på Savannah som er nye i båtverden - det er måten de har blitt kombinert på," kommenterer eierens prosjektleder, Ted McCumber.

Muligheten til å velge mellom diesel, diesel-elektrisk eller helelektriske er virkelig eksepsjonell. Dessuten er Savannah den første yachten i verden til å kjøre med en Azipull og vribar propell.

Men det er mye mer til Savannah enn hennes usedvanlig fremdriftssystem. Eksteriørets profil er opprettet i samarbeid mellom CG Design og Feadships egne designere. Det inkluderer en "flytende overbygning" av glass og sammensatte paneler. De ser ut til å flyte, takket være et kompleks visuelt bedrag av polert rustfritt stål, aluminiumsstøtter og teak. De rustfrie dørene er en del av båtens sammenhengende linje, og synes også å være flytende, som en del av en uhyre komplisert designelement, forteller verftet.

Eksteriøret fargevalget er Sea Foam metallic grønn - Savannah er den første superyacht å være helt metallisk malt (inkludert tak og faste dekk møbler) med unntak av mast kupler. Feadship har utviklet en spesiell teknikk for sprøytemunnstykke for å oppnå et helt metallisk utseende. De utvendige trapper er kullsvart og trinnene dekket i teak.

Interiøret i Savannah er også fullt av overraskelser
En av de mange strukturelle høydepunktene er en "undervanns salong" på babord side hvor du kan se fisken utenfor, eller snu å observere lek og moro i det ni-meters lange svømmebassenget. "Eieren av Savannah elsker å være i ett med vannet," forklarer McCumber.

I tillegg til eierens lugaren, er det fire store gjestesuiter og en VIP lugaren med en balkong. Savannah har også enestående fasiliteter for hennes 26 besetningsmedlemmer.

"Savannah er en yacht, full av premiere," understreker Feadship’s direktør Henk de Vries.  
"Mer enn tusen mennesker har vært involvert med etableringen av Savannah siden kontrakten ble signert i slutten av 2011. Og det enorme endelige resultatet viser nok en gang hvordan Feadship er aldri redd for å begi seg ut i ukjent farvann", sier han.

Savannah vil bli gjort tilgjengelig for sporadisk charter, eksklusivt. Interesserte bør kontakte Feadship Charter direkte via +1 954 761 1830 eller charter@feadship.nl.

Da gjenstår det å se om den tar turen i Norske farvann en dag...