Princess - 50 årsjubilant!

Man kan trygt si at Olav Stølsli, daglig leder hos Nye Norske Båtsenter, hadde en litt uvanlig arbeidsplass forrige uke, i Hall 6 på stand B21.

På den imponerende Princess Yacht standen viser Jubilanten hvorfor de fremdeles hevder seg gjennom 50 år.   

Å se, innendørs, Princess 98 Motor Yacht, er overveldende for besøkende. Yachten er den største båten på messen i Düsseldorf og ruver selv blandt yachter på over 70 fot. Besøkende står i kø for å komme inn på standen, noen nysgjerrige mens andre skal handle. Tilbakemeldinger er at Princess solgte bra på messen og Yachten ble solgt sist lørdag på messen.

I alt dette ”glamorøse” finner vi en Norsk representant, som selvsagt ønsker å være på plass, men dog som han sier; blant de litt mer ”folkelige” båtene. Ja, for til Düsseldorf strømmer det til av Skandinaviske kunder og da er det gjerne Princess 56, 43, V52 og V39 som frister.  Stølsli står å snakker med Norske kunder nå vi kommer og når han endelig har tid, får vi en liten prat og omvisning.

Han forteller at det har vært en travel uke, de var fire selgere fra Skandinavia og alle har hatt mye å gjøre hele uken. Kjempemorsomt, og mange gode leads.

I jubileumsåret har Nye Norske Båtsenter bestemt seg får å ta en visningstur langs kysten allerede nå i vår. De starter i Stavanger og ender i Trondheim. Det blir også en konvoi fra England med nye båter, den planlegges i disse dager og er på 7-9 båter. Alt fra V39 til største V52.

Vi ble med ombord i den populære V52, som kan sees i billedserien på toppen.  Samt noen historiske bilder som viser utviklingen.

Litt Fakta om jubilanten:
Grunnlagt 1965 av Marine Projects (Plymouth), av David King og to kamerater. I et leid skur startet de med Senior 31 skroget og et støpt dekk. Project 31, deres første båt ble solgt for tretusenfirehundre pund, noe som tilsvarer ca trettifemtusen kroner. Dette var starten på historien til det suksessfulle Plymouth verftet.

Gjennom årene har Princess Yacht produsert alt fra sports båter, 286 Riviera til Princess 65, som var flaggskipet i 1990. 1 august 2001 ble Marine Projects, Princess Yachts International. I 2008 ble selskapet oppkjøpt av L Capital og påfølgende år av South Yard for å kunne ta merkevaren over i 100 fots klassen.

I dag har selskapet over 2 400 ansatte, et distributør nettverk i 65 land over hele verden og en produktrange på 23 modeller.  Princess har blitt en ledende aktør i markedet, og fortsetter i jubileumsåret med to nye M Class superyachts. 2015 vil også by på flere kunngjøringer i Flybridge, V- og S Klassen.