2015-02-06-7bf88b691d7e8c4422fee77e4eee9b98adcfd14f Øverst: Lowrance Outboard Pilot for hydraulisk styring, med 0,8 liters pumpe og STBY/AUTO knapp, og nederst: Lowrance Outboard for mekanisk kabelstyring, kompatibel med Morse 290, 304411 og Teleflex SSC52. Kartplotter bilde viser hvordan skjermen deles

Autopilot for påhengsmotor!

Mange spennende nyheter innen navigasjon presenteres i disse dager og en av dem er at Lowrance har fått sin egen autopilot, og dermed kan man endelig få levert et komplett navigasjonssystem til fritidsfiskeren.

- Lowrance Outboard Pilot består av to pakkeløsninger, en for hydraulisk og en for mekanisk styring.

- En pakke består av competer, drivenhet, GPS m/e-kompass, Standby/auto knapp og NMEA2000 kabler. Systemet benytter virtuell rorføler, men om nødvendig kan man koble til en rorføler. Man kan også benytte rate kompass eller GPS/Kompass dersom man skal benytte autopiloten i hurtiggående båter.

Er ikke beregnet for hurtiggående båter, eller til bruk i fartsområder over 20 knop. Da bør man i de fleste tilfeller ha et rate kompass i tillegg.

- Som kontrollenhet kan man benytte en HDS Gen2, HDS Touch eller den nye HDS Gen3 kartplotteren. Det eneste man må passe på er at HDS plotteren har siste nye programvare for Lowrance pilot. Denne blir tilgjengelig i februar/mars 2015.

HOVEDFUNKSJONER:
- Designet for enkel utenbordsmotor installasjon på båter inntil 30 fot.
- Piloten kan styre automatisk til en valgt kurs, veipunkt eller langs en rute, og etter valgt svingmønster.
- Piloten er enkel å sette opp og leveres komplett som en «gjør det selv» pakke.
- Inkludert i pakken er også en Standby/Auto knapp, for ekstern montering, og enkel tilgang til de to viktigste hovedfunksjonene.
- Enkel installasjon, med rett-frem trinn-for-trinn guide ved førstegangs installasjon. Ingen terminering, kun plugg-til-plugg installasjon.  

Prisen, Kr. 11.400 er for den hydrauliske pakken, men betjening/monitor er da ikke med.
Man må benytte en av HDS plotterne som betjening

Kilde: ProNav