Gjennomsiktig kajakk nå også i Norge!

Clear Blue Hawaii ble grunnlagt i 2001 i Honolulu, Hawaii. Ideen om en gjennomsiktig kajakk kom fra et militært prosjekt om overvåkning på grunnere vann i 2000.

Det er Clearkayak.no / Sandberg & Co as, som forhandler Clear Blue Hawaii-produktene i Norge. Produktene har vært omtalt i en rekke ledende magasiner, aviser og TV-show gjennom årene, forteller Nils Sanberg til Båtsans. Utviklingen av prototypen for Molokini, kajakk-kanoen i polycarbonate plast, kom som et resultat av militærprosjektet.

Molokini ble introdusert i 2001 og ble en suksess. I 2003 kom Hanauma, en opplåsbar kajakk med snorklevinduer, og senere samme år Napali, den eneste sammenleggbare gjennomsiktige kajakken på markedet da og nå. Napali var i flere år utstilt på MoMA i New York.

Kajakken Napali er for de som har det meste, her får du den ultimate naturopplevelsen av å padle en gjennomsiktig kajakk.  Den kan tas med i en ryggsekk hvor du måtte ønske, og settes sammen i løpet av 15-20 minutter. Prisen er i øvre prissjikt for en kajakk, men som sagt, det gir en helt spesiell opplevelse.

Den litt rimeligere kajakken, Molokini for to personer, kan være et alternativ. Skrogmateriale er av Polycarbonate/"Lexan", i skuddsikker plast –(samme materiale som i cockpitglasset på jagerfly).
Som forhandleren sier; ”Tenk deg å kunne padle og samtidig følge med på hva som skjer under deg i sjøen, eller i mørke gjennom morilden. Fantastisk opplevelse og kjempemoro for alle aldre.

I 2015 vil du for eksempel kunne se Molokini i filmen Jurassic Park 4.