2015-02-26-07cd64231e02abc5406267a1e274bf12eca50560 En flott løsning som sikkert flere kunne tenkt seg i storbyhavnene. Fin, funksjonell og sikker løsning.

Rennebrygga gir unike muligheter!

Marina Solutions lanserer en ny og videreutviklet utgave av Rennebrygga. I Ålesund har dette gitt dem en flott havnepromenade på sjøen.

Marina Solutions målsetning er å hele tiden utvikle brygger og produkter som møter de behovene kundene deres har.  Å ha en fleksibel bryggeløsning med mulighet for ulik tilpasning, er gjerne et ønske fra kunder som planlegger større marinaer og spesialtilpassede anlegg.

-Vi har kalt vår videreutviklede løsning Rennebrygga, etter rennen som ligger klar for trekking av rør og kabler, forteller de i en pressemelding.

Rennebrygga generasjon II lanseres i år, og er utviklet i samarbeid med Etnebrygga, som i 2014 ble produsent for Marina Solutions. Den nye og forbedrede bryggeløsningen har en dypere renne som gir bedre plass til trekking. Í tillegg er fenderstokken fastmontert inn i renna. På tradisjonelle brygger benyttes trekkerør, og det må bores og lages fester for vannposter og strømsøyler. Rennebrygga er klargjort for legging av kabel og rør, slik at strømposter, vannposter og annet enkelt kan plasseres hvor som helst over renner i bryggas lengderetning. Servicepostene kan også flyttes ved behov.

Flytende havnepromenade

Det er nytt for rennebrygga at den nå kan lages med graderte ender. De skrå vinklene gjør at anlegget kan tilpasses land. Et godt eksempel på det er den nye, flytende havnepromenaden i Brosundet, som ble overlevert Ålesund Havnevesen i januar. Her følger bryggen land i 75 meter, noe som er mulig på grunn av vinkelendringene i betongbryggene. Rennebryggene er levert med SOS-poster og rekkverk slik at sikkerheten er ivaretatt på en svært god måte. Bryggenes landfester består av trinser fastmontert på fenderstokk og fortøyning på land som går via trinser ned til et lodd. Dette krever litt dybde, men sikrer oppstramming hele tiden.

Tilpasses ulik bruk
Renneløsningen gjør det lett å bygge om et bryggeanlegg dersom behovene etterhvert endrer seg. Siden alle kabler og ledninger ligger lett tilgjengelig i renna, er det mulig å endre oppsett på en enkel måte. Dette er en stor fordel for båtforeninger, marinaanlegg og andre som ønsker å tilpasse anlegget til ulike brukere.

– Løsningen forenkler også vedlikehold og service. I tillegg er har brygga en fin design og en fin finish, sier daglig leder i Marina Solutions Torgeir Iversen. Rennebrygga kan leveres i mange ulike utgaver, fra 12,5 til 20 meter lengde, og 2,7 og 3,3 meter bredde.