2015-03-16-b545be1c5d07a8b16b67e88a8bbdddf49356a31d Spennende nyhet, som blir vist «live» på standen til ProNav under Sjøen for Alle

ZipWake lanseres i Norge!

Zipwake er et helt nytt dynamisk trimkrontrollsystem som gir deg full kontroll over din båt – både på kjøreegenskaper og drivstofføkonomi. Det avanserte styresystemet minsker effektivt bølgemotstand, båten går raskere i plan, gir betydelig jevnere kjøring, og lavere drivstoff-forbruk.

Zipwake reduserer i tillegg drivstofforbruket og gir en klar miljøgevinst. Svenske Zipwake er først i markedet med et helautomatisk og hurtigregulerende trimsystem, og det til en brøkdel av tidligere pris. Zipwake har norgeslansering under Sjøen for alle på standen til ProNav.

-Vi har fått til en unik teknisk innovasjon som er overlegen tilsvarende produkter når det gjelder funksjon, prestasjon og pris. Zipwake kommer til å revolusjonere båtbransjen, sier Lorentz Simonsen, daglig leder i selskapet.

Zipwake Dynamic Trim Control er i første omgang tilpasset planende og halvplanende motorbåter mellom 6 og 18 meter. Med både 3D-Gyro og GPS integrert i kontrollenheten tilbys et system der båtens stilling i vannet reguleres raskt, presist og helautomatisk.

Trimsystemet sikrer også at båten når sin planingsterskel vesentlig raskere også i lavere hastigheter, noe som reduserer både bølgebryting og drivstofforbruk. Dette gir bedre miljø. Systemet gir dessuten bedre komfort og sikkerhet ved akselerasjon, når man girer og ved kjøring i sidesjø.
 
-Enkelhet og sikkerhet er viktige faktorer. Når båten legger fra land trykker simpelthen føreren på autoknappen og systemet tilpasser seg selv, forklarer Simonsen. Dermed kan båtføreren konsentrere seg om manøvreringen i stedet for en masse knapper og innstillinger for å finne optimal trim.
Zipwake Dynamic Trim Control er resultatet av et teknologiskifte der man har videreutviklet og satt sammen en kjent teknologi på en ny, rimeligere og bedre måte.
 
-Vi har lykkes med det umulige! Zipwake koster kun fra 15.000 kroner. Tidligere har et avansert trim-system kostet omkring 200.000 kroner. Vår pris gjør at flere kan kjøpe seg denne nyttige funksjonaliteten, og dermed åpnes et helt nytt marked for fritidsbåter.

Niclas Olofsson, utviklingssjef på Zipwake forteller at det er investert i nytt produksjonsverktøy for å kunne masseprodusere løsningen, og den helsvenske produksjonen vekker også internasjonal interesse: Motor Boat & Yachting mener Zipwake er et av de meste betydningsfulle produktene når det gjelder utviklingen av nye styringssystemer for båter. Ja den omtalen er vi stolte over! Vi merker en stor interesse for Zipwake og har allerede bestillinger i Europa. Vi har også forespørsler om samarbeid fra både USA og Asia, forteller en optimistisk Simonsen. Vi gleder oss til fortsettelsen. Det skal bli veldig spennende å presentere Zipwake for både båtbransjen og hele det nordiske markedet.

Kilde: Les mer og se video hos Pronav