Ny Generasjon Brannslukkemiddel – prefekt for Båtlivet!

Miraclum Applications AB har utviklet og patentert en ny generasjon av brann- slukking og forebyggende middel som kan utgjøre den store forskjellen ombord i en båt.

Vi ble invitert med på demonstrasjon av en ny generasjon forebyggende og brann-slukkende midler. Vi kan helt trygt si at man ble imponert, og at dette kan utgjøre den store forskjellen. Med kun 1 liters sprayflaske kan du forhindre storbrann, eller slukke, og når det er slukket så er det slukket.                                                                            

Mannen bak Miraculum Application, Freddy Klaffmo, holdt en overbevisende demo for de fremmøtte.  Vi fikk se tekstiler og annet brennbart materiell som var behandlet og ubehandlet. Mye det samme som man finner i fritidsbåter, og som man vet er lett antennelig og har en stor risiko ved brann. Dersom området var forebygget tok det ikke fyr, mens ubehandlet område brente.

Vi ble fikk også demo av kraftig  påtente oljebrann, med enten bensin, E85, E100, Etanol og lignende. Produktet slukket effektivt de oljeholdige væskene. Det som er usedvanlig er at produktet blander seg med oljen slik at den ikke lar seg antenne igjen. Derav frasen. Slukket er Slukket.

Se demofilm her:Produktene består av JAF 1210, JAF 1210T (brannforebyggende og brannslukkemiddel) og JAF 1290, som er brannslukkemiddel. Begge produktene er biologisk nedbrytbar og påvirker ikke den behandlete flaten negativ. Produktet er ikke skadelig for mennesker, dyr eller naturen og er miljøtilpasset og godkjent i alle land de er representert.

Det Norske firmaet Varrotec har blitt nisjeleverandør for produktet i Norge. Demo ble gjennomført hos Nutec, avd. på Sotra. Produktet er testet på bl.a . å slukke brann i rødsprit og E85. Sintef/SP Fire Research As i Trondheim har gjort flere tester av produktet.

Et produkt som absolutt kan være av betydning og ha med seg på båtturene fremover. Produktet som forbygget la heller ikke noe ubehagelig belegg utenpå tekstilene. Prisen for produktet er ca. kr. 300,-