2015-04-01-929e24adbd8041784d575626563424ae777feeb1 Vi ønsker alle en riktig god Påske

Strålende Påskevær!

Årets værmelding for høytiden ser lovende ut, så da er det bare å nyte dagene, enten man er på sjø eller land.

Fra aprilsnarr til litt mer alvor, så er det viktig at alle som skal være på sjøen i Påsken bruker vesten. Det er bare og starte å bruke den, slik at det blir en vane innen påbudet starter.

Påsketid er for mange starten på sesongen og båtlivets mange gleder. Noen reiser ut mot havet, mens andre inn i fjordene. De som velger det siste har gjerne med skiene i båten og kombinerer livet på sjøen og fjellet. Andre har ikke fått båten på sjøen enda, men da er det vårpuss som gjelder. Vasking, bunnstoff, polering m.m. Ja, det er herlig med vår og ny sesong.

Når påskesolen titter frem lokkes flere ut på sjøen og i båten, kanskje litt før allt er klart? Ofte betyr det at Redningsselskapet får det litt mer travelt. For at det ikke er deg og din båt de må hente, håper vi du har sjekket oljen, dieselfilter, så ikke de går tette, og at du har sjekket reimer og slanger, så de ikke er ødelagt eller morkne.  Dette vet de fleste, men i allikevel er det hyppigst årsak til motorstopp tidlig i sesongen.

Uansett, båt eller landkrabbe, Båtsans ønsker alle en finfin Påske, også er vi klar til Båtmessen ”Dra til Sjøs”, helgen etter Påske.