Solid nyhet fra Viknes!

Familiesamarbeidet har ført til den første Skilsøbåten som er 100% by Viknes. Konstruktøren Gisle Sivertsen har designet en spennende nyhet fra Askøyverftet.

Skilsø 34 HT Panorama by Viknes er årets store nyhet på Bergensmessen ”Dra til Sjøs”. Båtsans er blant de første som får ta nyheten i øyensyn og prototypen som nettopp har klappet til kai har overbevisende kvaliteter og nye løsninger.

Familien Sivertsen er blant de siste båtbyggerne som har sin produksjon i Norge, og bruker utelukkende Norske underleverandører. Det er kjekt å se at det fortsatt går an, og at nye smarte løsninger blir ”klekket” på Askøy, utenfor Bergen.

Det er noen år siden Skilsø ble oppkjøpt av Viknes og flere båter har blitt produsert i deres regi. 39 foteren som er flaggskipet i Skilsø serien selger godt, og hele seks båter blir levert første halvår i år. 39 foteren ble justert og oppgradert av Viknes, men 34 foteren er 100% ny.

Yngstemann i familiefirmaet Gisle Sivertsen, forteller til Båtsans at det har vært en spennende, lærerik og krevende prosess. For første gang har de fått frest pluggen etter 3D modeller han har laget. Det ble en ny måte å tenke, samt arbeide på. Skroget er laget på tradisjonell måte, men overbygg og innerliner er det firmaet EasyForm i Måløy som har frest ut. Båten blir med dette mer produksjonsvennlig for Viknes, som er viktig i disse dager.

Motor som står i er en Yanmar 370 hk, på strak aksling. Farten de oppnådde på tur inn til messen var 27 knop, da med fulle vann og dieseltanker.

Vårt første inntrykk av 34 foteren, er en solid og gjennomtenkt båt. Innvendig har de satt et godt Viknes preg på båten. Hvis vi ser først på akterdekket rommer den en koselig sittegruppe, med stuverom under. De er hengslet utvendig, noe som er mye mer praktisk enn motsatt.  Elektrisk kalesjesoltak som slipper solen inn på godværsdager.  Her er også en utvendig styreposisjon, for øvrig standard på båten.

Videre inn er det pantry på styrbord side, og stor hevet sittegruppe i midt og mot babord side. Store vindusflater og glass- soltak gir en fantastisk sikt i alle retninger. Sittergruppen er sosial og blir garantert favorittplassen i båten.

Viknes har valgt å sette førerposisjonen midt i båten, og med det følger mange praktiske fordeler. Spesielt lett blir det for alle ombord å kunne gå ut sidedøren på styrbord side. Sofaryggen kan vendes slik at to personer får sikt i fartsretning og sitter samlet med fører. Selve førerposisjonen er meget oversiktlig, med sete som er reguler- og vribart.

Med plassering av førerposisjon i midt får man også en god utnyttelse under dekk. Trapp ned på styrbord side, samt hevet dørk i salong gir en god høyde til midtkabin som rommer 3 gode sengeplasser. En dobbel og en enkel, adskilt med en halv vegg. Baderom, med dusj og toalett. I baug er det hovedkabin med en dobbeltseng,  totalt er det fem soveplasser i båten.

Viknes har skapt en solid Hardtop båt, gitt den nytt design, samt satt inn skrogvinduer som gir båten et lekkert preg. Prismessig vil den ligge på ca. 2,5 – 2,8 mill, og med det blir den nok en betydelig konkurrent i markedet.