2015-04-15-f87390b8a30d621e5318426c081a62c85c185ac1 Frode Gamalstøl har all grunn til å smile fornøyd, og kunne ikke tenke seg å drive med noe annet.

Lever av fornøyde kunder!

FG Racing har en eventyrlig omsetning i dagens båtmarked, basert på deres nisjeprodukter som er sjøens Suv’er.

Båtsans møter Basse; Frode Gamalstøl, hos FG Racing. Firmaet FG Racing er bedriften med Naustdalgutter som har lidenskapen og livstil for Båt, startet av gründerbrødrene Terje og Frode Gamalstøl.

Det hele startet med 20 års erfaring av salg og interesse for bil og bilimport, deretter ble det import av båt. Første båt ble innkjøpt i 2004 og var amerikanske Regal, fra da var det gjort. Gutta var frelst, på båtliv.

De stilte på sin første båtmesse i Bergen året 2005, og har siden vært lojalt med. De ser på Bergensmessen som en viktig markedsplass. Alle båtene de har utstilt er solgt og skal leveres kunder etter messen. Den største, en Nord Star 28 Patrol, er det kunde fra Oslo som kommer å henter på messens siste dag. Han skal selv ta den rundt kysten og hjem.

Mye av suksessen deres er kunnskap og interesse for produktene de arbeider med.  De kan båtene ned til minste detalj, og når kunden velger deres produkt er det ikke tilfeldig. En hel dag er det minste vi setter av til kunden ved levering av nybåt. Da kjører vi ut i båten, blir kjent med den og gir av vår erfaring og kommer med gode tips. Er det et problem i etterkant er vi også på plass, kunden er i fokus og kan nå oss til enhver tid.

Vi har et rullerende serviceverksted, samt gode samarbeidspartnere rundt om i landet. Selv har vi to utsalgssteder i Norge med kontorer og demobåter beliggende i Oslo, og i Naustdal.

Med 15 solgte Nord Star båter fra Mai 2014, og et betydelig antall Minorbåter solgt, er jeg imponert over deres suksess med Finske styrhusbåter. På spørsmål om finans/båtkrise, rister han på hodet og smiler, nei hos oss har vi ikke opplevd noen krise.

Våre kunder er ikke blant førstegangskjøpere, stort sett er det erfarne båtfolk som vet hva de vil ha. De kommer ofte fra større båter eller kalesjebåter, og vil nå ha sjøens Suv. Vår eneste konkurrent er Targa, og det er en god konkurrent, sier Frode til Båtsans.

Siden starten i 2004 har de solgt omlag 500 båter til fornøyde kunder og forventer en omsetning i 2015 på rundt 50-60 millioner.  Ikke dårlig omsetning det, på 3 ansatte. I dag har FG Racing følgende i båtportefølgen sin; Sargo, Nord Star, TG Boats og Sandstøm