Dufour 410 Grand Large!

Den Franske seilbåten stilles ut i helgen på båtmesse både i Haugesund og Ålesund.

Det er W-Yacht fra Åmøy i Stavanger som stolt viser frem Norgesnyheter fra Dufour. Ola Worre, daglig leder i selskapet, var tidligere en aktiv konkurranseseiler, men i dag forbindes han oftest med tråler yachten Clipper. Han er nå tilbake i seilbåt segmentet som importør av Dufour.

Worre er selv glad i båtlivet og bruker gjerne sommerferien med familien i egen seilbåt. Nå må han kanskje gå til innkjøp av en ny, for Grand Large har det meste han ønsker seg i en seilbåt av denne størrelsen.

Båten vi er ombord i er godt testet av Worre, sammen med en helt ”nyfrest” familie som har kjøpt båten. Fra et travelt liv i utlandet, var de klar for å prøve båtlivets gleder. Fruen i huset var skeptisk til å gå på ”skeive”, og 3 unge døtre hadde ikke noe forhold til livet på sjøen. Etter en frisk seiltur med Worre, hvor de virkelig fikk kjenne vind i seilene og hva båten tåler, var de frelst. På messen i Bergen, kan de neste ikke vente med å ta den i bruk for å utforske skjærgården de bor i.

Vi kan lett forså hvorfor valget falt på Dufour 410 Grand Large. Foruten seilegenskaper, er den full av små forundringspakker som passer de fleste behov. Spesielt i cockpit og nede i salongen har den smarte løsninger som innbyr til en behagelig båttilværelse.

I cockpit er det dobbel ratt, sittebenker på begge sider med fast bord i midten. På begge sider kan sittebenker omgjøres til dobbel solseng.  Alt er nøye tilpasset kaptein og hans mannskap. Under dekk lider man ingen nød. En stor lys salong, stor pantry og en kartplass som kan omgjøres til å bli en del av salongen om nødvendig. Bordet kan senkes og da har man ekstra soveplass, foruten de 3 doble kabinene. En stor kabin i baug og to akter. Båten rommer ellers et stor toalett og baderom.

For mer info om båten samt andre modeller finner du på Dufour.no