Selger seilglede!

Er det seilbåt og fart som gjelder må du prøve Dragonfly 28, forteller Danske Jørn Ravnskjær til Båtsans. Trimaranen kan få en fart på 20 knop.

Mye seileglede, lett å håndtere og en enkel, smart ”hytte” med soveplass til fem personer. Her har du alt du trenger, forteller Ravskjær. Dette er båten for den moderne seiler og den som krever litt mer.

Det er mye morsomt med båten, det første som slår meg er at det ikke kan være lett å få den inn i båsen, i båthavnen, med sin bredde på 6,5 m. Men det er ikke noe problem, forteller  Ravnskjær, man kan slå den sammen og da er den ikke bredere enn 2,55 m. Båten kan lett fraktes på tilhenger, og det er ingen fast dypstikkende kjøl, så med seilkjølen oppe, kan man til og med seile båten inn på stranden om man vil.

Det som er spesielt er seilegenskapene og farten du kan oppnå. Her høres ingen motor, kun vinden i seilene og bruset fra sjøen. Liker du fart, kommer man lett opp i 20 knop med litt vind. Du må tenke fort når det går i 20 knop, og det blir en ny seilopplevelse. På grunn av portongen på hver side krenger ikke båten mer enn 10 grader. Båten er også meget lett og det er ikke nødvendig med motor, annet enn når man legger til kai.

Seilbåtene bygges i Danmark og verftet er 45 år gammelt. De har en stor produksjon og det leveres ut en ny båt i uken. Europa er hovedmarked, spesielt Syd-Europa, men det er også solgt noen i Norge. Det tok nesten to år å utvikle triamaranen, som var en livslang drøm for Jens Quorning. Han designet denne komplekse båten sammen med sin co-designer Steen Olsen.

Her kan man se båten i aksjon.
Prisen for den totale seilglede er ca 1 million for 28 foteren, forteller Ravnskjær. Neste år håper han at kundene på messen kan få teste båten på byfjorden, da hadde flere fått øynene opp for denne ”showe”  danske seiler.

Mer info om alle modellene deres finner du hos Dragonfly.dk