Travelt hos båtutstyrsbutikkene!

1.mai starter vestpåbudet og vi lurer på om vestsalget har tatt av hos Bergens største båtutstyrkjede.

Hos Maritim på Damsgård i Bergen er det ikke bare redningsvester det selges før båtsesongen, forteller daglig leder Morten Damhagen. Jo, rett skal være rett, det går betydelig av det også, men vi har fått mye nytt i sortimentet vårt i år, som selger overraskende bra.

Blant annet har vi begynt å selge kajakker og padlebrettet SUP. Dette har virkelig slått an, forteller Damhagen. Mest er det kajakker, men jeg tror det oppblåsbare padlebrettet kommer mer og mer. Det er så lett å ha med, og du kan putte det i ryggsekken om du vil.

Alt av tilbehør til kajakk selger også godt. Festeutstyr til mobil, nettbrett, kamera og ander ”duppedingser”. Ja, en morsom nyhet vi har fått er et lite flytende ekkolodd. Ser ut som en liten gul tennisball. Slepp den i sjøen eller på vannet og koble den opp mot mobil, eller nettbrett og vips så har du full wifi dekning av hva som skjer under båten. Kun en liten tusenlapp og du kan hente inn storfangsten.

Ellers er det oppblåsbare vester og flyteklær det går mye av. Det fine er at produsenter av redningsvester satser på moteriktige farger å fornyer seg på flytejakker og vester. Da er det mye lettere for folk å bruke dem og ha det på seg hele tiden. Men, som sagt vi har ikke merket den helt store økningen, men kanskje det kommer mer nå som båtsesongen for alvor starter i mai?