2015-05-20-c01e11e0f9693788454eb0d7345b93ee1c14b81a FOTO BM: Knut-Henrik Magnus, Tur og regattaleder og (th) Christer Valding hos Bjordal & Madsen

Forberedelser til den store Pinseturen!

I Bergen Motorbåtforening er Pinsen ensbetydende med den tradisjonsrike turen, som har utviklet seg voldsomt siden starten i 1920, da den første ”eskaderseilaser” gikk til Alverstraumen.

Det er Knut-Henrik Magnus, Tur og regattaleder for Pinseturen, som forteller dette til Båtsans. I tillegg til sosialt samvær sammen med medlemmer som har felles lidenskap, nemlig båt, må vi utrette noe for en god sak. Båtforeningen setter stor pris på Redningsselskapets viktige rolle langs kysten, og er ivrige bidragsytere.
Vi gir nautisk mil, og under Pinseturen har vi utlodning av flotte sponsorgaver.

Vi har igjen vært så heldige å få med Bjordal & Madsen. I år gir de to stykk 6 hk påhengsmotorer, som noen heldige medlemmer vinner. Andre flotte premier er 350 l diesel, og motorolje. Alle pengene de får inn på loddsalget går til Redningsselskapet. I fjor fikk vi inn femtentusen kroner, forteller Magnus, som oppfordrer andre Båtforeninger til å gjøre det samme.

Årets tur går til gjestehavnen Fjelberg, i Sunnhordaland. Motorbåtforening har leid hele havnen for de over 40 båtene som er påmeldt årets tur. Båtene ankommer i konvoi, ledsaget av Redningsselskapets skøyte Simrad Færder, som for tiden er stasjonert på Stord. I løpet av en liten time skal alle båtene være fortøyd på faste plasser, som er forhåndstildelt hver båt.

Lang tradisjon
Det er ikke mange foreninger som kan vise til en så tradisjonsrik tur, med så mange båter og over så mange år.  Som tidligere nevnt startet den første turen i 1920, da med 14 båter og ca 70 deltakere.  Navnet den gang var ”eskaderseilas” (kilde: Boken Bergen Motorbåtforening 100 år)

Til årets konvoi er det hele 43 båter, fra størrelsen 26 fot til 44, og 160 deltakere. 50 av dem er barn, fortelle Magnus; dem setter vi ekstra mye fokus på.

Komiteens som arbeider med Pinseturen forteller videre at turen er så populær at barnebarn kommer helt fra Oslo for å få være med besteforeldrene.

Aktiviteter
De aller yngste skal få være med på gårdstur, og i alderen fra 10 år, arrangeres mesternes mester. Videre er det Quiz, tremannsorkester som spiller til dans om kvelden og en Magiker som blir en del av underholdningen.  HMS og sikkerhet er også viktige elementer, og alle båtene blir utstyrt med en hel ”bunke” papirer, så ingenting er overlatt til tilfeldighetene.

Første Pinsedag skal det premieres og de heldige vinnerne trekkes, men det aller viktigste er at vi kan bidra litt til Redningsselskapet, avslutter Magnus. Han håper flere i næringslivet også i fremtiden blir med å støtte dem med premier.

Bergen Motorbåtforening har en egen nettside for Pinseturen, hvor du finner alle info