Politiet skryter av ungdommen!

Årets første sommerhelg trakk mange ut på fjorden og det yret av båtliv, ikke uventet traff vi politibåten også.

Båtsans møtte Politibåten fra Bergen, på Feste Kai i Lindås kommune. De var naturligvis ute for å passe på om sakte fart, og at det nye vestpåbudet ble overholdt. Elin Haugland, som er fast stasjonert, og eneste kvinne på politibåten, roste båtfolket. Hun trekker spesielt frem at ungdommen i dag er flinke til å bruke vest. Vi har veldig god erfaring med dem, skryter hun.

Hun er på vakt sammen med sin kollega Vidar Sætre. De tok turen nord for Bergen, og så langt var ingen bøter gitt. Det nye påbudet er såpass nytt enda, så vi er i en startsfase og gir stort sett advarsler.

Når advarsler blir omsatt til bøter er det fastsatt at boten blir på femhundrekroner. Mangler det vester ombord til noen, blir det også kroner femhundre i bot, for hvert enkelt tilfelle.

Andre forseelser på sjøen som er viktig og ikke bryte er ”Sakte fart” og ”5 knop” skilt. ”Sakte fart” er alltid litt vanskelig å håndheve, men det er viktig at båtfolket viser godt skjønn og tar hensyn. Spesielt på slike steder som her på Feste, sier Haugland. På slike solskinnsdager er her veldig mye trafikk, og derfor tar vi ofte turen forbi her.

På spørsmål om de er fornøyd med den nye politibåten, nikker de bekreftende begge to. Så glider de rolig fra kai, smilende og fornøyd, som resten av båtfolket etter en nydelig sommerhelg.